Cine va prelua atribuțiile lui Donald Trump, dacă starea lui se va agrava, din cauza infectării cu noul coronavirus

 

O bombă a lovit întreaga națiune americană! Donald Trump și soția sa, Melania Trump sunt infectați cu noul coronavirus. Și chiar dacă starea lor de sănătate este deocamdată „bună”, după cum a spus medicul personal al președintelui, multă lume se întreabă: Cine va prelua atribuțiile șefului de stat, dacă starea lui se va agrava din cauza infectării?

Prin intermediul unui mesaj pe Twitter, Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, a anunțat, în noaptea de joi spre vineri, că atât el, cât și soția sa, Melania, sunt infectați cu noul coronavirus.

„În această seară, Prima Doamnă și cu mine am fost testați pozitiv la COVID-19. Vom începe carantina și recuperarea imediat. Vom trece prin asta împreună”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

Președintele american și soția sa și-au făcut testele după ce Hope Hicks, una dintre cele mai apropiate colaboratoare a lui Donald Trump, a fost depistată pozitiv. Ea a facut parte din grupul de consilieri prezenți la dezbaterea electorală pe care liderul de stat a avut-o cu Joe Biden, în Ohio, în cursul zilei de miercuri.  

Cine va prelua atribuțiile lui Donald Trump, dacă starea lui se va agrava, din cauza COVID-19

Potrivit celui de-al 25-lea amendament al Constituției SUA, dacă Donald Trump se va îmbolnăvi grav, poate transfera puterea vicepreședintelui, până când poate fi apt să își îndeplinească atribuțiile.

Dar cum și vicepreședintele Mike Pence a intrat în contact direct cu Donald Trump, în perioada în care s-a infectat, toată lumea așteaptă un anunț, și din partea lui, referitor la rezultatul testului. Iar dacă va fi unul pozitiv și în acest caz,  atunci liderul democrat al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, ar fi următorul în linia succesiunii.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest