Ciprian Marica, detalii neştiute din cariera de fotbalist! "Am făcut greşelile mele"

 

Ciprian Marica a ţinut în ultimii ani primele pagini ale tabloidelor prin tot felul de apariţii care mai de care mai controversate. Însă, în spatele acestei imagini mondene, fostul fotbalist ascunde multe secrete. Unul dintre ele este legat de copiii fără posibilităţi.

Ciprian a vorbit în exclusivitate pentru Star Magazin, despre detalii neştiute din cariera de fotbalist dar şi despre ce face acum pentru viitorii sportivi.

"Doresc să întorc ceva din experienţa mea, din toate lucrurile frumoase şi bune care mi s-au înâmplat. Chiar dacă am avut părinţii lângă mine şi m-au susţinut din toate punctele de vedere, simţeam nevoia unui specialist care să îmi dea sfaturi, să mă ajute şi mi-a lipsit acest lucru, probabil dacă aş fi avut pe cineva, lucrurile stăteau altfel, poate aş fi putut fi mai bun. Copilăria mea toată a însemnat fotbal, nu am putut să plec sau să fac tot ce mi-aş fi dorit, la o vârstă, o copilărie normală, să ies să mă joc sau să plec în diverse excursii. Totul depindea şi totul se învârtea în jurul fotbalului.  M-am apucat de fotbal la 9 ani, în 94 exact când echipa naţională făcea performanţe, era generaţia de aur, toată lumea visa să fie un Hagi, Hagi era idolul copilariei mele. Sigur că eram mult prea mic ca să văd interviuri sau reacţii, dar bunicii mei la care petreceam foarte mult timp erau microbişti. Şi ne uitam la toate meciurile trăiam cu aşa o mare intensitate, încât ieşeam în faţa blocului şi toate tricourile erau mazgălite cu 10, aşa că Hagi a fost idolul copilăriei mele. Da sunt un norocos, am nişte părinţi care au fost foarte deschişi aşa... de-a lungul copilăriei mele, au încercat să descopere la mine sau să scoată din mine tot ceea ce era mai bun. În multe momente mi-aş fi dorit să am un frate sau o soră cu care să pot să împart trăirile, sentimente, momentele frumoase şi nu am avut. Bine am avut prieteni, de-a lungul timpului, dar cred că ar fi fost mai bine să am un frate. M-am simţit de multe ori singur. În toate deciziile pe care le-am luat, de a mă muta şi de a juca la o echipă la alta", a declarat sportivul.

În atâţia ani de carieră e imposibil să nu greşeşti! Ciprian Marica nu a uitat toate aceste detalii şi şi-a deschis inima în faţa camerei de filmat.
"Cu siguranţă am făcut şi eu greşelile mele şi poate anumite lucruri poate... eu ştiu acum dacă ar fi să mă uit în urmă le-aş face cu totul altfel. Însă cred că copiii sunt sursa de viitor, de ei ulterior depinde traiul propriilor copii şi atunci eu sunt cei în care noi trebuie să investim. Încercăm să ajutăm tinerii, încercăm să... un nou proiect care se numeşte "Laborator vocaţional" care îşi doreşte să ajute tinerii, copiii în special pentru că fiecare copil contează... ne dorim să îi ajutâm să îşi descopere vocaţia. În primul rând vorbim despre un proiect pilot, care se desfăşoară în Buftea, la şcoala Generală numărul 1 în Buftea... am găsit acolo toată deschiderea şi împreună cu directoarea şcolii şi cu primarul de acolo, am găsit dechiderea pentru acest nou proiect, este vorba despre, mă rog se adresează în speţă acestei şcoli care are 900 de copii... copiii se pot înscrie la diverse domenii de activitate, pictură, vorbit în public, desen, sport, mă rog sunt mai multe domenii de activitate, la care copiii pot accede. Sunt cursuri gratuite pe perioada unui an, nişte profesori care s-au alăturat voluntar şi sunt lângă mine în acest proiect. Ajutăm copiii să reuşească să îşi descopere vocaţia. Ideea asta cu fundaţia a plecat...o aveam de mult timp în cap, pentru că foarte multe persoane, foarte mulţi oameni îmi cereu ajutorul şi...pentru că Dumnezeu şi fotbalul mi-a dat mai mult decât pentru mine era necesar, am vrut să întorc ceva oamenilor care au ceva de spus", a explicat Marica.

Fundaţia lui Ciprian Marica este bazată exclusiv pe performanţă, educaţie şi pe forţa de muncă a micilor genii care aşteaptă să fie descoperite: "Fundaţia mea se bazează pe performanţă, pe educaţie şi performanţă, încercăm să... suntem o fundaţie mică vreau să spun la început, mă bucur că lumea îşi manifestă interesul şi vrea să, doreşte să cunoască cât mai multe lucruri despre fundaţia mea. Revin şi spun că susţinem performanţa, avem bursieri care studiază la pristor, care sunt campioni olimpici, matematică, sport, diverse...deci nu ne axăm sau nu mergem pe un simplu... pe o singură direcţie să zic aşa. Tocmai pentru că... când eram mic am cunoscut sau mă rog erau foarte mulţi jucători care erau mult mai talentaţi ca mine, dar pentru că nu au avut suţinerea necesară şi mă refer aici la o educaţie, la o alimentaţie necesară... şi mă rog lucrurile se dezvoltă, de sfaturi, de cineva care să îi îndrume s-au pierdut. Şi tocmai de aceea m-am gândit că este necesar ca...o fundaţie sau mă rog nişte oameni că nu sunt singur aici, am nişte ambasadori care mă ajută şi nişte oameni, o echipă întreagă care îşi face treaba foarte foarte bine".

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest