Ciuperci cu brânzeturi și ouă de prepeliță

 
+2 click pentru
galerie

Vă propunem pentru week-end un aperitiv rapid, bun de servit atât la masa de prânz, cât și la cină. Este foarte gustos și întotdeauna dispare rapid de pe platou.

Pentru umplutură folosim un amestec din brânză de burduf și o cremă de brânză cu verdeață, iar pentru un plus de savoare adăugat puțină ceapă roșie. În fiecare ciupercuță vom adăuga câte un ou de prepeliță.

Gătim preparatul la Friteuza Supreme Hot Air Fryer , care este un aparat atât de util în bucătărie, încât își va câștiga garantat un loc permanent pe blatul de lucru din fiecare bucătărie. O recomand oricui dorește să câștige timp și energie, în timp ce rețetele delicioase pentru cei dragi se vor găti cu doar o apăsare de buton.

Ingrediente:

  • 6 ciuperci champignon, medii
  • 200 gr brânză de burduf
  • 50 gr cremă de brânză cu verdeață
  • 2 frunze de busuioc
  • oregano uscat
  • 1/2 ceapă roșie
  • 6 ouă de prepeliță

Mod de preparare

Îndepărtăm codițele de la ciuperci și, opțional, pelicula de deasupra pălăriilor. Nu este neapărat nevoie să fie îndepărtată această peliculă, ciupercile se vor șterge cu prosoape absorbante, umezite. Eu am îndepărtat-o pentru că se desfăcea foarte ușor.

Așezăm ciupercile pe unul din grătarele friteuzei, pe hârtii de brioșe. Introducem grătarul pe raftul de la mijlocul friteuzei. Pornim friteuza cu aer cald pe funcția manuală, pentru 15 minute, la 180 de grade.

Pregătim umplutura amestecând cele două tipuri de brânză cu ceapa tocată solzișori. Adăugăm și 2 frunze de busuioc tocate mărunt și puțin oregano uscat, pentru un plus de arome. Sare nu mai este nevoie să adăugăm, întrucât brânza de burduf este foarte sărată.

Lăsăm ciupercile 5 minute, doar să se pătrundă ușor, apoi trecem friteuza pe pauză și scoatem grătarul cu ciupercile.

Le umplem rapid cu crema de brânzeturi, lăsând un loc la mijloc unde spargem câte un ou de prepeliță.

Mai presărăm puțin oregano deasupra și introducem grătarul cu ciupercile umplute în friteuză.

Le lăsăm să se prepare în cele 10 minute rămase din timpul setat.

Ouăle se vor prepara suficient în acest timp, așa încât gălbenușul să rămână moale.

Sunt delicioase aceste Ciuperci cu brânzeturi și ouă de prepeliță, calde sau reci, alături de legume proaspete, sau diverse sosuri!

Poftă bună!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest