Concert în memoria lui Petrică Mâțu Stoian fără ca artiștii să aibă voie să-i pronunțe numele: ”E o lege și trebuie să o respectăm”

 

Mai mulți interpreți de muzică populară l-au omagiat pe defunct. Acestora li s-a interzis însă să-i folosească numele și imaginea, fapt care a stârnit o veritabilă revoltă în rândul lor.

 

Familia lui Mâțu Stoian se judecă pentru drepturile de imagine ale artistului. Câțiva colegi de breaslă ai solistului au organizat un concert în memoria lui, însă, dat fiind procesul cu pricina, familia a cerut în mod expres nici măcar să nu-i fie pronunțat numele la evenimentul respectiv. Raoul a trecut peste solicitarea rudelor lui Mâțu Stoian și a explicat la Antena Stars de ce a făcut-o.

 

Nu puteam să particip la un eveniment în care să mi se interzică să-i spun numele, pentru că asta ar fi făcut obiectul unei neînțelegeri între familie și organizatori. Am considerat de bun simț să ignor această interzicere și să pronunț numele artistului a cărui carieră, a cărui prietenie și a cărui activitate am prețuit-o atât timp. (...) Am considerat că am făcut ce trebuie, chiar dacă asta va atrage probabil nemulțumirea familiei”, a declarat Raoul, pentru Antena Stars

 

 

Sunt dezamăgită pentru că , în primul rând, familia ar fi trebuit să fie în față, în primele rânduri, și să participe odată cu noi la spectacol. A fost foarte urât din partea lor, dar asta e situația. Există o lege și noi trebuie s-o respectăm. Noi ne-am fi dorit ca pe ecran săă fie Mâțu Stoian, pentru că în memoria lui am dat concertul. A avut dreptate Raoul că a făcut așa o ”revoluție”.”, a spus Mioara Velicu.

 

„Nu știu cine deține drepturile asupra numelui și asupra imaginii regretatului Petrică Mâțu Stoian, dar este trist că atunci când faci ceva pentru un artist (...) cineva se opune și nu vrea să folosim nici numele, nici imaginea. Totuși, este un artist și un artist lucrează cu imaginea, lucrează cu numele ... și e foarte greu când nu poți să faci lucrul acesta.”, a transmis Emilia Ghinescu


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest