Conducere sub influența alcoolului: Cristian Boureanu, sancționat și tras pe dreapta pentru cinci luni

 

Aseară, fostul politician Cristian Boureanu a fost oprit de polițiști pentru un control rutier în orașul Comarnic, pe DN1. Conform declarațiilor polițiștilor, Boureanu a fost observat când a efectuat o manevră neregulamentară de depășire și a fost supus testului de alcoolemie. Rezultatul testului a indicat o concentrație de 0,11 mgL alcool pur în aerul expirat. Ulterior, polițiștii au solicitat recoltarea de probe biologice de sânge.

Fostul politician a primit o amendă de peste 2.000 de lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru următoarele cinci luni. Polițiștii au declarat că Boureanu a fost un pericol în trafic și au subliniat faptul că nu există compatibilitate între consumul de alcool și conducerea pe drumurile publice, reprezentând un risc major pentru siguranța rutieră.

„În jurul orei 17.15, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN1, în orașul Comarnic au oprit pentru control un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din municipiul București, care ar fi efectuat o manevră de depășire neregulamentară. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,11 mgL alcool pur în aerul expirat, ulterior bărbatul solicitând recoltare de probe biologice de sânge. În cauză, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.175 de lei și i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 150 de zile”, se arată în comunicatul transmis de polițiști.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest