Varza murată face totul mai bine! Pe lângă beneficiile legate de îmbunătăţirea stării de spirit, aceasta te fereşte în mod sigur de cancerul la stomac.
articolul continua dupa recomandari
Conform secretele.com, consumul acestui ingredient poate preveni apariţia cancerului la stomac care se numără printre cele mai înfricoşătoare boli ce pot provoca moartea.
Ingredientul minune se poate găsi şi vara, proaspăt, iar iarna îl poţi prepara sub formă de conservă. Varza murată este ingredientul care poate fi cea mai sănătoasă sursă de vitamina C. Acest ingredient are proprietăţi de vindecare.
În 100g de varză murată se găsesc 20mg de vitamina C, A, magneziu, fier, fosfor, calciu, potasiu, sodiu şi proteine. De asemenea, ea reprezintă o sursă importantă de vitamina B12 şi acest lucru o face să fie cel mai recomandat aliment pentru vegetarieni. Varza mai tratează diabetul, gutei, arsurile şi inflamaţiile.
Beneficiile pe care le are varza murată sunt:
-ameliorează stresul
-intăreşte sistemul imunitar
-reîntinereşte
-scade colesterolul
-ajută la întărirea oaselor
-elimină toxinele
-are efect benefic asupra intestinelor şi a stomacului
Ca să prepari varză murată ai nevoie de:
- 15kg de varză
- 1kg de sare de mare
- 6 frunze de dafin
- 1 lingură boabe de piper
- bucăţi de gutuie
- crenguţe de mărar uscat
- anason, struguri sau mere(opţional)
Mod de preparare:
Varza crudă trebuie pusă într-un recipient de plastic, peste care se adaugă sarea şi condimentele. Trebuie pusă apă până varza e acoperită şi se închide bidonul. Acesta se păstrează la temperatura camerei până se murează, iar varza trebuie pitrocită în fiecare zi.
După aproximativ două săptămâni, procesul este finalizat. Bidonul trebuie mutat la loc răcoros.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc