Corina Ungureanu dă de pământ cu Maria Olaru! Declaraţii extrem de dure ale campioanei

 

Multipla campioană mondială, Corina Ungureanu a arătat o nouă faţă a scandalului care a zguduit din temelii lumea gimnasticii din România.

Reputata sportivă a acordat un interviu în exclusivitate pentru Antena Stars în care a spus de ce în cartea sa,  Maria Olaru i-a atacat dur pe antrenorii lotului olimpic.

"Ea ca o campioană olimpică, nu ştiu dacă era cel mai indicat să dea un astfel de exemplu, în niciun caz nu este o carte motivaţională. Este adevarul ei. Adevarul nostru, noi l-am spus public. Eu n-am mai vorbit cu Maria de 13 ani, colegele mele de generaţie şi ele au foarte mulţi ani în care n-au mai ţinut legatura cu Maria. Maria a luat această decizie deloc inspirată de a scrie această carte în care şi-a scris adevărul ei pe care noi nu-l recunoaştem", a explicat Corina.

"Preţul aurului. Sinceritate incomoda" este cartea autobiografica scrisa de Maria Olaru. Fosta gimnasta a povestit în cartea ei ca drumul spre medalii a fost presarat cu multa suferinţa.

"Într-adevar, ea a fost una dintre gimnastele care au stat singure în camera. Atât de mult s-a vorbit despre atât de multe lucruri care nu sunt tocmai frumoase din bucataria de la Deva sau din lotul de la Deva, asta nu înseamna ca sunt oi adevarate. Noi n-am considerat-o niciodata o ciudata, dar a fost diferita. ai de data aceasta ne-a demonstrat tuturor cât de diferita poate sa fie ea. Noi stam, tragem pentru sportul asta aoa cum putem, voluntariat, evenimente, ne implicam sa dam ceea ce noua sportul ne-a dat pentru ca noi suntem astazi ceea ce suntem datorita acestui sport", a declarat Corina Ungureanu.

Corina Ungureanu consideră că Maria Olaru nu a luat cea mai bună decizie în momentul în care şi-a publicat cartea:"Nu ne-a ţinut nimeni cu forţa acolo, eu am numai amintiri frumoase, sigur ca ramân cu amintirile frumoase ca doar n-o sa-mi aduc aminte acum de câte genoflexiuni am facut în sala. Sunt multe, dar nu asta a contat. Scopul nostru acolo era sa facem rezultate pentru noi, pentru ţara, pentru echipa, pentru ţara asta nu?"


În cartea lansată, Maria Olaru i-a descris pe antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu exact aşa cum i-a simţit fosta gimnastă în acei ani, iar bătăile şi jignirile se regăsesc în autobiografie.

"Nici eu, nici colegele mele nu ne aducem aminte s-o fi vazut pe doamna Mariana plângând. Poate de bucurie la câştigarea vreunui rezultat. Eh, am reuşit s-o vedem acum. Este dureros pentru că pentru noi au fost ca şi părinţii. Pentru ei e dureros, sa stai s-arunci aşa în nişte oameni care sunt apreciaţi de o lume întreaga. Mi-a fost teamă că va fi mult mai grav, dar nu e. Lucrurile s-au stins şi mulţi oameni s-au convins că s-a exagerat foarte mult", a mai declarat sportiva.

Trecutul Mariei Olaru
Maria Olaru s-a născut la 4 iunie 1982, la Fălticeni şi la numai 7 ani a început pregătirea la CSS „Cetate” Deva, la 500 km de casă. În 1998 a devenit campioană europeană cu echipa şi a obţinut locul II la sărituri (Sankt Petersburg); în acelaşi an s-a clasat a doua la individual compus la Goodwill Games (New York). În 1999, la Tianjin, a obţinut titlul de campioană mondială absolută la individual compus, locul I cu echipa şi locul III la sărituri. În 2000, la Olimpiada de la Sydney, a obţinut medalia de aur cu echipa şi de bronz la individual compus.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest