Cremă de vanilie pentru prăjituri. E cea mai simplă şi gustoasă reţetă

 

Sărbătorile Pascale sunt aproape, aşa că avem o propunere delicioasă pentru tine: crema de vanilie. Fie că o folosim la eclere, la cremşnit, foi cu vanilie sau la Choux a la creme, o cremă de vanilie făcută ca la carte este un deliciu pentru papilele gustative. Iată de ce ai nevoie pentru crema de vanilie: 

500 de ml de lapte
6 gălbenuşuri
100 g zahăr pudră
40 g făină sau 20 g amidon
1 baton de vanilie

Cum se prepară crema de vanilie:

Înfierbântăm laptele cu păstaia de vanilie, pe care înainte o despicăm pe jumătate şi îi scoatem miezul. După ce laptele fierbe, scoatem păstaia de vanilie şi punem laptele în bolul mixerului, în care adăugăm ouăle, zahărul şi făina sau amidonul. Amestecăm treptat până când compoziţia devine cremoasă. Ulterior, adăugăm, din nou, pe foc crema de vanilie în care amestecăm constant, pentru a nu se se prinde de pereţii sau de fundul cratiţei. Nu fierbeţi mai mult de 2 - 4 minute, pentru a nu se coagula proteine din gălbenuş. 

SUPER TRUC

După ce se ia cratiţa de pe foc, lasă crema să se răcească, dar amestecă încontinuu în ea. După ce s-a răcorit, o poţi pune într-o folie de plastic şi o pui la frigider. Aşa eviţi să facă acea crustă, iar crema devine densă şi numai bună pentru umplutura prăjiturilor. 

 

 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest