Cristian Boureanu, sancționat pentru conducere sub influența alcoolului: "Am fost oprit pentru alt motiv"

 

Fostul politician Cristian Boureanu, prins băut la volan pe DN1 în zona Comarnic, a fost sancționat și i s-a suspendat permisul pentru 150 de zile. Potrivit informațiilor oferite de poliție, Boureanu a fost prins cu alcoolemie de 0,11 mg/L alcool pur în aerul expirat. Însă, în exclusivitate pentru Antena Stars, Boureanu a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice și că a mers la spital pentru a-și recolta probe biologice care să ateste acest lucru.

Fostul politician a recunoscut că a efectuat o depășire neregulamentară, motiv pentru care a fost oprit de polițiști. Cu toate acestea, Boureanu susține că nu s-a urcat beat la volan și că alcoolemia ar fi rezultat din faptul că a mâncat doar de post și a băut doar apă, fiind la o zi de naștere. Boureanu a fost de acord cu sancțiunea primită și a afirmat că nu a făcut nimic grav, iar polițiștii au fost foarte ok. Fostul politician a subliniat că, în ultimii 20 de ani, nu s-a urcat niciodată beat la volan și că este un client fidel al taximetriștilor.

''Ca răspuns la toate discuţiile apărute, este un fapt de viaţă. A fost chiar acceptat de Poliţia Rutieră şi de Insitutul Mina Minovici până acum vreun an. Era după amiază la 16:30. Cei care mă cunosc în ultimii 20 de ani ştiu că eu dacă beau două degete de vin, nu mă mai urc la volan. Sunt cel mai bun client, din punctul acesta de vedere, al taximetriştilor şi în niciun caz nu aş fi făcut aşa ceva la drum lung, nici când eram mai tânăr şi mai prost. Am fost oprit pentru alt motiv. Eu mănânc de post. Astăzi nu mâncasem absolut nimic. Tot aşa, cei care mă cunosc, ştiu că ţin fasting, câte 16-18 ore şi băusem doar apă. Aseară am mâncat doar nişte legume şi fiind la o zi de naştere, probabil mi-a rămas în respiraţie.'', a declarat Cristian Boureanu, în exclusivitate, la Antena Stars

În ceea ce privește probele biologice recoltate, Boureanu a declarat că speră să iasă 0.0 și că, potrivit medicilor, este posibil ca, la alcoolemia de 0.11, probele să fie negative. Fostul politician a subliniat că nu era inconștient atunci când s-a urcat la volan și că, dacă ar fi știut că a băut, nu ar fi mers să-și recolteze probe biologice la spitalul din Sinaia.

''Ca dovadă că nu am băut, m-am urcat cu poliţiştii din proprie iniţiativă, la cererea mea, şi am mers la spital, unde mi s-au recoltat probe biologice. Sper să iasă 0.0. Mi s-a spus că este foarte posibil la 0.11 să iasă 0.0. Nu eram inconştient, dacă ştiam că am băut, să mai pierd încă două ore să mă duc până la Sinaia, la spital, ca să îmi colecteze probe biologice. Se întâmplă, nu am făcut nimic grav. Asta este. Poliţiştii au fost foarte ok. Viaţa merge mai departe.'', a declarat Cristian Boureanu, în exclusivitate, la Antena Stars


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest