Cristina Bălan, detalii la Antena Stars despre cum e viața în România când ai copii cu nevoi speciale: „În lipsa unui sistem care să ne ajute…”

 

Gemenii Cristinei Bălan au sindromul Down. Artista a povestit în exclusivitate la Antena Stars care sunt problemele pe care le întâmpină în sistemul românesc, lipsit de centre integrate pentru ajutarea unor copii cu probleme de acest tip.

 

Să fi părinte de copil cu sindromul Down în România nu este tocmai ușor. Cu această situație se confruntă Cristina Bălan. Fosta solistă a trupei Impact are o poveste impresionantă, dar, cu siguranță, ea nu se percepe ca fiind o persoană specială, este pur și simplu mamă! Mama unor gemeni despre care a știut că vor veni pe lume cu sindromul Down și, cu toate acestea, a ales să-i aducă pe lume. De 9 ani, Cristina și soțul ei, Gabriel, sunt doi părinți împliniți și fericiți, în pofida luptei imense pe care o duc pentru ca fiii lor, Toma și Matei să ducă o viață normală.

 

De ani de zile, artista trăiește viața unui părinte care are copii cu dizabilități, gemenii ei fiind diagnosticați cu sindrom Down. Cristina Bălan a dezvăluit la Antena Stars că viața familiei sale este acum pe linia de plutire, dar recunoaște că nu îi este deloc ușor, având în vedere că trebuie să fie alături de copiii ei la fiecare pas.

 

„Suntem pe linia de plutire, ceea ce este cazul și pentru ultimii ani, pentru că noi totuși ducem o cruce măricică în spate și luptele noastre par uneori nesfârșite. (...) Majoritatea oamenilor au un anumit ritm al vieții, mai fac și alte lucruri, pe când, pentru noi, petrecutul timpului cu familia este la ordinea zilei. Noi cam asta facem, petrecem timp cu copilașii noștri”, a dezvăluit

 

Frustrarea Cristinei Bălan este accentuată de faptul că statul nu se implică îndeajuns încât să le faciliteze educația și buna dezvoltare copiilor cu sindrom Down. Astfel, părinții sunt nevoiți să lupte cu un întreg sistem pentru a le oferi celor mici un loc în societate.

 

„În lipsa unui sistem care să ne ajute cu diverse lucruri, de la centre integrate cu tot ce trebuie, suntem nevoiți noi să suplinim aceste lucruri și asta ne ocupă cam tot timpul.”, a explicat fosta solistă a trupei Impact.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest