Criterii de verificare pentru centrala termică

 

Centralele termice sunt echipamentele cele mai eficiente care pot asigura confortul locuinței. Sunt de mai multe tipuri, eficiența și randamentul fiind diferite în funcție de modelul ales. Însă, nici alegerea nu poate fi făcută la întâmplare, mai ales că rezistența centralei termice are în vedere câțiva factori. Iată care sunt criteriile de verificare pe care să le urmărești!

Verificare centrale termice

Centralele termice sunt de mai multe feluri, fiecare tip în parte se potrivește cu o anumită suprafață, dar și cu un anumit tip de combustibil. Sunt comercializate mai multe modele de furnizori specializați, care pun la dispoziție și un service autorizat împreună cu un personal calificat. Modele de centrale termice pe gaz de la Berluni sunt varianta optimă pentru mai multe locuințe, cerința principala fiind racordarea la rețeaua de gaze a orașului. Din păcate, există și orașe în care nu există încă o rețea de gaze. Așadar, verifică următoarele aspecte:

  • Capacitatea de furnizare a apei. Apa caldă depinde în primul rând de puterea termică a centralei și trebuie să știi că, cu cât debitul de apă caldă este mai mare, cu atât și puterea centralei este mai mare. Debitul unui robinet este de 10-11 litri/minut, iar la duș, de 7-8 litri/minut. Ca și recomandare, pentru doi consumatori simultani, duș și robinet, este necesară o centrală termică cu o putere de cel puțin 28-30 de KW. Pentru un confort sporit este important și volumul de apă caldă stocat. Cu cât este mai mare, cu atât starea e confort crește.
  • Eficiența energetică. O centrală termică în condensare poate fi modelul cu cea mai ridicată eficiență și randament. Tocmai din acest motiv, diferența majoră între o centrală termică clasică și una în condensare este eficiența energetică. Centralele clasice pot ajunge la un randament de până la 94%, în timp ce centralele termice în condensare ajung și la 109% datorită componentelor. Acestea recuperează căldura din condens, fapt ce presupune un consum mai mic de combustibil, chiar și cu 35%, dar cu aceeași cantitate de căldură produsă.
  • Garanție și servicii asigurate. Așa cum spuneam, orice furnizor specializat trebuie să pună la dispoziția cumpărătorilor un service, dar și un termen de garanție. În caz de orice nevoie, centrala termică trebuie să aibă cel puțin 2 ani de garanție, timp în care orice reparație sau verificare să fie asigurată în timp util. Serviciile asigurate trebuie să conțină și transport, dar și montare de către un personal autorizat în acest sens.

Avantajele centralelor pe gaz

  • Au un randament superior față de alte tipuri de centrale care folosesc alt tip de combustibil:
  • Instalația este una cu mult mai simplă și nu are nevoie de elemente speciale;
  • Se potrivesc cu toate tipurile de instalații de încălzire;
  • Prețul gazului este cu mult mai mic față de energia electrică;
  • Este posibilă folosirea de automatizări, care duc la economia de combustibil.


 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest