Cu ce se ocupă ucigașul Mihaelei Runceanu, la 13 ani de la eliberarea din închisoare. Filmul morții artistei!

 

Moartea violentă a Mihaelei Runceanu încă a rămas un subiect șocant, atât pentru cei care au cunoscut-o persoanal, cât și pentru cei care au admirat-o pentru talentul artistic. La 13 ani de la eliberarea din închisoare, ucigașul Mihaelei Runceanu și-a refăcut viața în totalitate.

Mihaela Runceanu a fost ucisă cu sânge rece pe data de 1 noiembrie 1989. Crima a avut loc în incinta locuinței sale din București, de pe Șoseaua Mihai Bravu. Agresorul, Daniel Cosmin Ștefănescu, era doar un puștan de 21 de ani pe vremea aceea și conform declarațiilor sale, a sugrumat-o cu un cablu de telefon și a dat foc locuinței, după ce i-a furat toate bunurile de valoare din garsonieră.  

„Am ajuns la Mihaela in jur de ora 22.00. Imi aduc aminte ca a fost o intamplare ca am ajuns la ea. Eu nu mai trebuia sa ajung in seara aceea acolo, pentru ca vorbisem la telefon. Totusi am ajuns si ea a adormit"a spus ucigașul, în emisiunea „Happy Hour”, unde au fost prezenți atât apropiații interpretei de muzică ușoară, cât și unul dintre criminaliștii care s-au ocupat de caz.

Criminalul a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor, însă a ispășit doar 17 ani, fiind grațiat în 2006, printr-un decret semnat de Ion Iliescu.

„Înainte să ne vedem vorbeam la telefon, nu eram de-al casei ca să merg să bat la uşă fără să anunţ. În seara în care a murit am fost la ea în jurul orei 22. Era frumos afară şi îmi aduc aminte că înainte să ne vedem a fost o întâmplare ca şi cum nu ar fi trebuit să ajung la ea. Mi-a spus să ne vedem altă dată, însă când am vorbit ultima dată la telefon, m-a întrebat dacă pot să ajung la ea în jurul orei 22 ca să apucăm să vedem filmul până la 12 noaptea", scrie în rechizitoriu.

În timp ce Daniel Cosmin Ștefănescu viziona filmul, Mihaela Runceanu s-a dus să facă o baie, după care s-a întors în cameră și s-a așezat în pat. Din cauza orei târzii, artista i-a permis bărbatului să doarmă în garsonieră, pe fotoliul existent din încăpere, în ciuda faptului că venise cu mașina proprie.

O altă versiune pretinde că agresorul a venit cu un taxi al cărui șofer l-a așteptat toată noaptea în apropiere ca să recupereze prada din garsonieră.

„A tăiat o bucată din cablul de la telefon și în câteva secunde a încercat s-o stranguleze. Mihaela s-a trezit din somn și s-a apărat cât a putut, însă în cele din urmă nenorocirea s-a consumat. După ce și-a definitivat oribila crimă, a luat tot ce era mai de preț din casă și a mers în balcon, acolo unde cântăreața avea depozitate mai multe canistre pline cu benzină. A turnat peste cadavru și apoi i-a dat foc. A părăsit locuința și a mers la iubita lui din acel moment."

Cu ce se ocupă acum criminalul

După eliberarea din închisoare, criminalul a încercat să se angajeze la un magazin de haine din București, însă lumea a început să îl recunoască și să îl agaseze cu întrebări despre moartea Mihaelei Runceanu. Astfel că, ulterior, s-a retras la casa părintească dintr-o localitate de lângă București.

Salvarea lui a venit din partea unor prieteni care i-au fost alături în tot acest timp și care i-au oferit o oportunitate de muncă în străinătate.

„Mi-e bine. Am plecat în Anglia. Lucrez la un depozit, în apropiere de Londra. Nu vreau să mai ştiu nimic despre România. Orice este posibil dacă vrei cu adevărat. Motivaţia o găsim în noi dacă o căutăm adânc", declarat Ștefănescu pentru Click, în 2017.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest