Cu rata de la bancă aproape dublată, Nicoleta Voicu ar ieși în stradă alături de profesori: „Conducătorii acestei țări trăiesc în România?”

 

Nicoleta Voicu se află într-o situație dificilă după ce rata la bancă pentru apartamentul său a crescut semnificativ. Cu un venit lunar de doar 2.500 de lei, artista se confruntă cu dificultăți tot mai mari în a-și asigura traiul de zi cu zi. Aceasta a făcut un credit acum 8 ani pentru achiziționarea locuinței și acum se confruntă cu o rată care s-a dublat în ultimul an. Pe lângă aceasta, creșterea prețurilor în general agravează situația, iar Nicoleta Voicu simte că este tot mai greu să facă față.

„Da, sunt revoltată pentru că din tot ce pot eu să fac profesional, să nu se înțeleagă că eu cerșesc sau stau degeaba și așa mai departe, dar ce să zici, așa din folclorul ăsta autentic, și din poezie, nu prea pot să depășesc suma, adică venitul meu lunar este cam de 2500 RON pe lună. Da și rata mea a început cu opt ani în urmă, cu 570 RON, iar ultima dată când mi s-a transmis telefonic, a ajuns la 970 de lei, adică aproape într-un an de zile s-a dublat. Stau și mă întreb în cei 22 de ani, care mi-au mai rămas mie până la 30 de ani, cam la cât o să ajungă. Inițial am cumpărat apartamentul cu 35.000 de lei. La bază suma este, evident, alta, dacă acum s-a dublat, cât o să plătesc eu acest apartament”, a spus Nicoleta Voicu la Antena Stars.

 

Artista s-ar alătura profesorilor greviști, pentru a-și manifesta revolta față de sistem. ”Eu am făcut tot ce am făcut omenește, până în iarnă pregătesc un interviu despre condiția artistului, despre această modernizare care a tras kitsch-ul după el. Până atunci mă descurc cu acei 2500 de lei. Nu știu, ies în stradă, mă alătur cadrelor didactice. Stau și mă întreb dacă conducătorii acestei țări trăiesc în România. Mi se pare că e cel mai sensibil punct, să iasă profesorii în stradă, eu am fost în învățământ”, a mai spus Nicoleta Voicu.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest