Cum afli dacă suferi de diabet? Semne neobişnuite ale acestei boli

 

Diabetul este o boală destul de gravă care afectează muţi oameni, indiferent de vârstă. Aceasta apare frecvent la persoanele cu vârste înaintate, dar, de asemenea, se poate moşteni, pe cale ereditară, de la părinţi sau de la bunici.

Această boală se poate manifesta diferit de la persoană la persoană şi poate avea semne la care nici nu te-ai fi gândit.  De exemplu, setea inexplicabilă și senzația continuă de foame sunt două semne obișnuite ale diabetului, însă această afecțiune se manifestă și prin alte simptome pe care nu le iei în calcul. Iată la ce anume trebuie să fii atent, mai ales dacă ești predispus la diabet, conform site-ului clickpentrufemei.ro.

Observi unele modificări ale urinei 

Dacă simți furnicături când urinezi sau observi că urina are o culoare neobișnuită, atunci ar trebui să mergi la medic şi să-ți faci un test glicemic, care îți va spune care este nivelul zahărului din sânge.

În permanență simţi o stare de oboseală

În cazul în care te simţi mereu obosit, cu toate că te odihnești și, în același timp, îți este și sete, este posibil să suferi de diabet. 

Ai crampe musculare 

Crampele musculare pot fi și un simptom al diabetului, nu doar al deficitului de electroliți din corp. Așadar, dacă ai observat că rănile ți se vindecă mai greu și că ți se-ntâmpla adesea să ai crampe musculare, este necesar să consulți un medic de specialitate. 

Nu ai poftă de mâncare 

În timp ce unele persoane care suferă de diabet au un apetit alimentar crescut, altele se confruntă cu lipsă poftei de mâncare. Dacă ai acest ultim simptom în mod constant și corpul îți indică și alte semne, este posibil să suferi de diabet, aşadar ia măsuri de urgenţă.

Ai pungi sub ochi 

Nu doar pierderea unei nopți sau lipsa de somn te poate face să ai pungi sub ochi a două zi. Creșterea excesivă a nivelului zahărului din sânge duce, de asemenea, la apariția pungilor sub ochi și,în timp, poate afecta chiar și vederea.

Dacă te confrunţi cu oricare din simptomele de mai sus, mergi la un control, fă-ţi un set de analizeze pentru a depista o eventuală boală din timp.

Foto: Hepta

M.T.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest