Cum alegi cele mai distractive jocuri pentru tine şi cei mici

 
+3 click pentru
galerie

Având în vedere că încă petrecem o perioadă mare de timp în interiorul locuinţelor noastre, încă trebuie să găsim soluţii prin care să alungăm plictiseala. Jocurile sunt o modalitate prin care atât noi adulţii, cât şi cei mici ne putem distra şi învăţa împreună, într-un mod non-formal.

Însă, pe piaţă vom găsi o gamă largă de jocuri destinate atât celor mici, cât şi adolescenţilor şi adulţilor, încât alegerea unui singur joc poate fi o decizie foarte grea, dacă nu chiar imposibilă. Iată în continuare câteva sfaturi care să te ajute să alegi întotdeauna cele mai distractive jocuri, dar şi câteva recomandări care să garanteze implicarea întregii familii.

  1. Alege jocurile în funcţie de vârsta copiilor

Dacă alegi un joc mult prea complicat, care se adresează unei grupe de vârstă mai mari, este foarte posibil ca piciul tău să nu îi acorde atenţie. Nu pentru că nu ar fi un joc interesant sau distractiv, ci pentru că nu reuşeşte încă să înţeleagă regulile acestuia. Prin urmare, dacă nu îl înţelege, nu are cum să îl joace cu plăcere.

De asemenea, dacă jocul este mult prea simplu, cel mic s-ar putea să nu se simtă motivat sau chiar să se plictisească jucându-se, pentru că acţiunile pe care trebuie să le facă sunt mult prea uşor de intuit. Prin urmare, dacă nu este provocat îndeajuns, cel mic se va plictisi foarte repede de jocul respectiv.

  1. Alege un joc de societate

Este important să ai în casa mai multe tipuri de jocuri, atât unele care se pot juca de o singură persoană, cât şi jocuri la care pot participa mai mulţi jucători în acelaşi timp. Căci cu cât sunt mai mulţi jucători, cu atât acţiunea devine mai interesantă, iar jocul mult mai atractiv. Jocul de societate mai este cunoscut şi sub alte denumiri, precum joc de masă sau boardgame. Însă, indiferent de denumirea pe care o alegi, acest tip de joc poate garanta distracţia întregii familii.

  1. Alege jocuri care rezistă în timp

Sunt unele jocuri care încă sunt populare, deşi le jucau părinţii noştri, le-am jucat şi noi, iar acum le lăsăm drept moştenire copiilor. Ne referim aici la jocuri, precum: şah, table, remi etc. Bineînţeles că, în această perioadă cei mici sunt foarte atraşi de jocurile pe care le văd la televizor, însă de multe ori ajung să le abandoneze în dulap doar după câteva utilizări.

De asemenea, nu uita să acorzi o atenţie deosebită şi materialelor din care jocul este fabricat. Cu cât sunt folosite materiale mai calitative, cu atât jocul va rezista o perioadă mai îndelungată de timp.

  1. Acţiunea jocului

Bineînţeles că acţiunea jocului este importantă. Pentru a garanta distracţia întregii familii este important să urmăreşti şi să analizezi preferinţele tuturor membrilor, chiar şi a celor mici, căci preferinţele apar încă de la o vârstă fragedă... şi chiar dacă ele se schimbă ulterior, asta nu înseamnă că nu trebuie să ţinem cont de ele.

Prin urmare, dacă vrei un joc care să implice toţi membrii familiei şi care să stârnească hohote de râs, alianţe temporare ori riduri de concentrare, este important să ai în vedere preferinţele tuturor.

Aşa cum ţi-am promis şi la începutul acestui articol, iată recomandările noastre:

Jocul afacerilor este un joc de strategie, produs de D-Toys. Acesta vine cu o mulţime de situaţii care îţi vor pune la încercare atât abilităţile de concentrare, cât şi cele de logică. Jocul afacerilor este un joc românesc care te va ajuta să devii un maestru al tranzacţiilor, căci cu cât cumperi mai multe judeţe, cu cât investeşti în mai multe regiuni propice şi cu cât închei afaceri mai avantajoase, cu atât este mai aproape de câştig.

Setul de joc conţine o tablă, 42 carduri cu proprietăți, 168 jetoane de joc cu facilități, 50 cărți de joc șansă, 218 carduri cu bancnote, 6 pioni, 1 zar şi un regulament de joc.

Jocul este potrivit pentru copii mai mari de 7 ani. Şi poate implica de la 2 la 6 jucători.

  • Remi

Remi este un joc copii şi adulţi tare îndrăgit, deci nu are cum să lipsească din casa ta. Jocul contribuie la dezvoltarea memoriei şi a spiritului competitiv. Setul de joc include: 4 table de joc, 106 piese de joc colorate şi un regulament de joc.

Jocul poate implica de la 2 la 4 persoane şi este potrivit pentru copii mai mari de 5 ani.

  • Colecție de Jocuri

Colecție de Jocuri - 50 Posibilități de Joc – Clasice este o colecţie de jocuri de societate care nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Căci multitudinea de jocuri pe care o include îi cheamă la joacă până şi pe cei mai mofturoşi, dintre mofturoşi. Mai mult decât atât, acesta contribuie la dezvoltarea imaginaţiei, a creativităţii, a gândirii logice, a competitivităţii şi inclusiv a abilitaţilor sociale. Jocul este potrivit pentru cei de peste 3 ani.

Setul conţine:

  • 3 table cu 6 fete de joc;
  • 15 puluri albe;
  • 15 puluri negre;
  • 2 zaruri;
  • 24 de pioni (mai precis, 6 seturi a câte 4 pioni).

Toate aceste jocuri pot fi achiziţionate de pe jucărie.ro, la preţuri excepţionale. Mai mult decât atât, comenzile care depăşesc suma de 150 lei beneficiază de transport gratuit. Este important să menţionăm că Jucărie.ro este magazinul online al fabricii de jucării D-Toys, fabrică care oferă cea mare şi variată colecţie de jocuri şi jucării produse pe teritoriul ţării noastre.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest