Cum alegi grătarul ideal - Ghid de cumpărare

 
+2 click pentru
galerie

Vara este anotimpul perfect pentru ieșirile la grătar cu prietenii și familia. Indiferent dacă ai o curte spațioasă, obișnuiești să mergi în camping sau să ieși adesea la iarbă verde, grătarul este unul dintre accesoriile care nu trebuie să-ți lipsească. Acest instrument simplu asigură prepararea rapidă a multe feluri de mâncare, însă pe lângă funcția sa de bază grătarul face mult mai mult deoarece dă naștere unor amintiri plăcute alături de cei dragi și oferă șansa realizării unor evenimente frumoase, care nu țin numai de gustul mâncărurilor. Totuși, pe cât de ușor pare totul pe atât de necesar este să știi cum să alegi un produs bun, din materiale de calitate, care să te ajute să devii un maestru al grătarelor.

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un grătar?

Pe piață există numeroase modele de grătare ieftine, așa că nu trebuie să îți faci prea multe griji referitoare la costuri. Este însă important să identifici câteva aspecte care te vor ajuta în alegerea grătarului ideal. Iată despre ce este vorba:

Unde vei folosi grătarul

Înainte de a achiziționa un astfel de produs este esențial să știi unde îl vei utiliza. Dacă îl vei amplsa în curte, gândește-te la o zonă unde să ai suficient spațiu pentru a-l manipula în voie, iar în cazul în care trebuie să-l iei cu tine în deplasări, ia în calcul dimensiunile acestuia.

Care este stilul tău de gătit

Un alt aspect ce determină alegerea grătarului este modul în care preferi să gătești. Dacă adori preparatele tradiționale cu miros specific, este indicat un grătar pe cărbuni sau lemne. În situația în care alegi variantele mai practice și comode, grătarul pe gaz este mai util.

Cât de des vei folosi grătarul

Persoanele care au nevoie ocazional de un astfel de aparat nu au nevoie de un produs sofisticat, cu prea multe funcții și accesorii. În schimb, cei care intenționează să folosească grătarul poate și de câteva ori pe săptămână trebuie să se orienteze către modele cât mai complexe, rezistente și performanțe.

Pentru câte persoane folosești grătarul

Dimensiunea grătarului contează foarte mult, mai ales dacă obișnuiești să consumi preparatele împreună cu mai multe persoane. Un instrument mic îți va crea disconfort când ai mai mulți invitați la masă și trebuie să pregătești diferite feluri de mâncare, în

timp ce un produs generos s-ar putea să fie prea mare atunci când trebuie să frigi preparate doar pentru două persoane.

Ce îți dorești să pregătești la grătar

Grătarele pot include o mulțime de funcții, toate adaptate anumitor tipuri de mâncăruri. Spre exemplu, poți alege un grătar care include și afumătoare, unul cu arzător suplimentar sau plită de coacere ori un dispozitiv care să aibă funcția de slow cooking.

De ce trebuie să ții cont ca să alegi un grătar bun?

Multe dintre grătarele de exterior sunt adevărate echipamente performante de gătit. Dacă știi deja care sunt nevoile tale, tot ce trebuie să faci este să ții cont de câteva aspecte pentru a alege produsul ideal.

Tipul de grătar

În funcție de modul de alimentare, poți alege între grătarele pe cărbuni și lemne, pe gaz sau electrice. Prima variantă este cea mai des întâlnită deoarece are un preț de achiziție redus, se folosește ușor și redă gustul mâncării tradiționale. În plus, grătarele pe lemne și cărbune se pot folosi oriunde, acasă sau la ieșirile în aer liber. Mai puțin populare, grătarele pe gaz sunt preferate în special de bucătarii profesioniști sau cei de weekend, în special pentru ușurința cu care sunt controlate modul de coacere și temperatura. Grătarul electric, ideal pentru interior și exterior, se potrivește persoanelor comode, moderne, care nu vor să piardă prea mult timp pentru gătirea preparatelor. Dacă și tu ești adeptul grătarelor cât mai tradiționale, poți alege grătare pe cărbuni aici: https://casamia.ro/product-category/gradina/gratare-carbuni/. 

Materiale folosite

Orice tip de grătar ai alege este necesar să fie confecționat din materiale rezistente și durabile. Cu siguranță nu-ți dorești să-l înlocuiești prea curând, așa că verifică dacă este rezistent la acțiunea soarelui, apă ori temperaturi foarte înalte. Oțelul și fonta sunt unele dintre cele mai bune materiale, chiar dacă nu sunt foarte ușoare.

Mobilitate

În situația în care nu vei amplasa grătarul într-un loc bine stabilit, atunci ține cont de portabilitatea și mobilitatea produsului ales. De pildă, unul electric va avea nevoie să fie aproape de priză, în timp ce unul și pe gaz poate fi conectat la rețeaua de gaze. Trebuie să te asiguri că le poți muta ușor, oriunde ai nevoie, indiferent dacă le folosești acasă sau trebuie să le transporți pe drum, când mergi în camping.

Dimensiuni și volum

Dacă ai stabilit deja care sunt cantitățile de mâncare pe care le pregătești în mod obișnuit, câți invitați ai la masă și unde vei folosi grătarul, ia în calcul dimensiunea și volumul acestuia când îl cumperi. Poate părea deplasat să măsori portbagajul mașinii sau locul din curte unde vei amplasa produsul, însă așa te vei asigura că ai ales un grătar potrivit.

Ai la dispoziție numeroase modele de grătar, dar ca să-l alegi pe cel potrivit nevoilor tale este important să iei în considerare aspectele prezentate. În acest fel, te vei asigura că produsul achiziționat îți îndeplinește toate


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest