Cum alegi gresia de interior potrivită locuinței tale

 
+4 click pentru
galerie

Alegerea plăcilor ceramice perfecte pentru interiorul casei tale poate fi o provocare având în vedere varietatea extinsă de modele disponibile. Este important să analizezi cu atenție ce tip de gresie se potrivește cel mai bine locuinței tale - dimensiunea plăcilor și ce design se va plia mobilei și decorațiunilor pe care le vei adăuga ulterior. Evită să iei o decizie pe baza primei impresii, imaginează-ți casa placată cu mai multe modele, în definitiv gresia este un element pe care nu îl vei schimba în fiecare an.

Există câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi gresia de interior, pentru ca locuința ta să arate exact așa cum ți-ai imaginat și pentru a te bucura de un nivel ridicat de confort.

De ce să alegi gresie porțelanată rectificată?

Datorită proprietăților tehnice pe care le are, gresia porțelanată va avea o rezistență mult mai bună la șocurile mecanice, fiind astfel ideală pentru placarea podelelor. De ce rectificată? Ei bine, acest termen are ca și caracteristică mărimea mult mai precisă față de cele nerectificate, iar laturile gresiei formează un unghi perfect de 90 de grade; astfel, plăcile vor fi montate cu rosturi mult mai mici între ele, iar rezultatul va fi unul elegant și calitativ. Găsești o mulțime de modele de gresie porțelanată rectificată în magazinul online GQS German Quality.

Gradul de aderență și rezistența la abraziune

Aceștia sunt factori extrem de importanți atunci când alegi gresia de interior. Aderența se referă la rezistența la alunecare și poate fi medie, ridicată sau sporită. Spre exemplu, dacă dorești placarea scărilor interioare cu gresie, aceasta trebuie să aibă o aderență ridicată sau sporită, deoarece riscul de accidentare este crescut. Prin comparație, aderența gresiei în living poate fi medie.

Rezistența la abraziune este măsurată după Norma Uniunii Europene PEI, care determină clasa de trecere. Acestea sunt clasificate în 4 grupe diferite, în funcție de scopul zonei de interior, astfel:

  • PEI I: doar pentru pereți, fără trecere peste ele
  • PEI II: zonă cu trafic moderat, de exemplu dormitorul
  • PEI III: zonă cu trafic normal, cum ar fi living-ul
  • PEI IV: zonă cu trafic ridicat, precum bucătăria
  • PEI V: zonă cu trecere intensă, aceasta se aplică în cazul restaurantelor, clădirilor de birouri etc.

Alege modelul de gresie potrivit în funcție de cameră

În bucătărie este recomandat să eviți culorile închise, deoarece acestea pot scoate în evidență petele sau amprentele. Îți sugerăm să alegi un model de gresie simplu și deschis la culoare, care să ofere luminozitate încăperii. De asemenea, gresia cu aspect de lemn, în nuanțe calde (miere, bej sau caramel) ori reci (gri deschis sau alb-fildeș) poate reprezenta o variantă, desigur, dacă aceasta se potrivește cu stilul de amenajare al bucătăriei. Te poți orienta către o gresie porțelanată, aceasta fiind mult mai ușor de curățat.

Pentru baie este esențial să alegi gresie ce are un grad de antiderapare ridicat. În ceea ce privește culoarea, o baie de dimensiuni reduse necesită nuanțe deschise pentru a mări vizual spațiul și a oferi o ambianță aerisită și luminoasă. Pe de altă parte, într-o baie de dimensiuni mari, poți alege orice culoare dorești. Gresia poate fi montată în stil clasic, pe diagonală sau tablă de șah (combină două culori opuse).

Pentru gresia din hol este recomandat să alegi un model cu rezistență crescută, deoarece este o zonă intens circulată. Fiind de obicei un spațiu lipsit de lumină naturală, poți îmbunătăți aspectul vizual folosind modele de plăci de dimensiuni mici, dreptunghiulare.

Există numeroase modele de gresie interior, iar dacă vrei să îmbini calitatea ridicată cu aspectul deosebit aruncă o privire în catalogul de pe site-ul germanquality.ro.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest