Cum alegi peria pentru pieptănat în funcție de tipul de păr. Trucuri pe care nu le știi!

 

Secretul unei coafuri impecabile constă, de foarte multe ori, în alegerea unor instrumente potrivite. Peria pe care o folosești pentru aranjarea și coafarea părului îți poate aduce rezultate foarte bune dacă este cea potrivită pentru tipul tău de păr, chiar dacă nu ai mâini de aur. Spune-ne ce tip de păr ai, ca să-ți spunem ce perii de par ar trebui să folosești!

Păr lung și drept - perie lată, tip paletă

Știm, dacă ai un păr lung și drept, probabil că ți-l dorești ondulat! Până una alta, gândește-te că

Ești norocoasa unui bijuterii, pentru că foarte multe femei rânvesc să aibă un păr neted! Pentru tine, cea mai potrivită perie de păr este cea de tip paletă, lată, care va conferi suplețe firelor mai rebele.

Păr scurt - perie circulară, mică, cu peri asprii

Pentru un păr scurt, recomandarea noastră este să folosești o perie circulară, mică. Aceasta îți va fi de mare ajutor mai ales dacă ai o tunsoare bob, să spunem, căci, în combinație cu un produs de styling potrivit (spuma, de exemplu) vei obține o coafură demnă de coperta unei reviste!

Păr ondulat - pieptăn cu dinți rari

Părul ondulat are, deseori, tendința de a se încâlci. Pentru a-l descurca fără să-l deteriorezi cel mai indicat instrument pe care să-l utilizezi este un pieptăn cu dinți rari. Piaptănă părul începân cu vârful și urcând spre rădăcini.

Păr subțire - perie circulară, mică, cu peri fini

Părul subțire trebuie pieptănat doar cu o perie fină, care să nu agreseze firele de păr și așa extrem de fragil. Indicate sunt periile circulare cu perii din nylon, care uniformizează uleiurile naturale pe toată lungimea firelor de păr, menținându-le mai sănătoase.

Păr creț - perie îngustă, tip paletă

Dacă poți să îmblânzești un păr creț, atunci poți să le faci pe toate! Pentru asta, vei avea, însă, nevoie de aliați pe măsură. Noi îți recomandăm să folosești o perie de tip paletă, îngustă, cu ajutorul căreia poți pieptăna părul chiar și atunci când acesta este umed, pentru a-l descurca mai ușor.

Păr des - perie cu orificii

În cazul în care ești posesoarea unei podoabe capilare dese, felicitări, ești o norocoasă! Cu toate acestea, ai nevoie de instrumente adecvate care să te ajute să îți perii și să îți coafezi părul. Cea mai potrivită perie de păr pentru tine este cea cu orificii, folosită adesea pentru stilizare.

Pe piață există foarte multe perii de păr, adecvate pentru tipuri diferite de păr. Putem menționa, astfel, periile din lemn, care se potrivesc pentru aproape orice tip de păr și care conferă, în plus, senzația plăcută a unui masaj capilar.

Mai apoi, putem vorbi și despre periile cu design inovativ, precum cele dedicate descurcării părului, confecționate din cauciuc sau plastic. Periile rotative merită și ele amintite, pentru că sunt potrivite oricărui tip de păr și au, de regulă, mai multe feluri de capete care se pot schimba.

 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate