Cum este posibil să vindeci o carie fără să mergi la stomatolog

 

Îngrijirea dinţilor este un lucru foarte important pentru orice om, iar igiena regulată şi controalele medicale ar trebui să facă parte din rutina oricăruia dintre noi. În anumite situaţii însă, stomatologul nu este singura rezolvare a problemelor.

Poate nu ştiai asta, dar cariile pot fi tratate în mod natural, dacă nu ai timp să ajungi la dentist. Este însă important să le depistezi din vreme şi să iei măsuri.

Caria dentară este o leziune care distruge țesuturile dure ale dintelui, care poate deteriora atât interiorul cât și exteriorul dintelui. Una dintre principalele cauze ale cariilor este dieta, dar şi igiena orală necorespunzătoare, conform site-ului sanatate.bzi.ro.

Îţi poţi da seama că poate ai o carie, în momentul în care consumi ceva cald, fierbinte, fie la rece sau dulce şi începi să simţi o sensibilitate locală.

Cum este posibil să repari dinţii afectaţi de carii

Unul dintre cele mai importante motive pentru care dinții încep să se descompună, ceea ce duce la carii, este pentru că nu avem suficiențe minerale în dietă noastră. Cel mai bun mod de a vindeca o carie este să te asiguri că îi dai organismului mineralele de care are nevoie. Asta include și mineralele de care dinții au nevoie.

Printre alimentele care nu ar trebui să lipsească din regimul tău alimentar se număra: uleiul de cocos, laptele organic, supele de oase, fructele de mare, legume și organe, cum ar fi ficatul.

Dacă vrei să vindeci o carie în mod natural evită alimentele bogate în acid fitic, cum ar fi semințele, fasolea, nucile și cerealele. De asemenea, limitează consumul de alimente procesate deoarece acestea dereglează nivelul de zahăr din sânge.

Suplimentele alimentare ajută şi ele la vindecarea cariilor, cum ar fi cele cu magneziu, uleiul de ficat de cod şi aşa mai departe.

Tot ce trebuie să faci este să îţi schimbi obiceiurile alimentare, trebui să limitezi cerealele și trebuie să adaugi grăsimile bune. Sănătatea orală poate afecta întreg organismul, de aceea este important să tratezi promt orice problemă legată de dinți.

De asemenea, nu uita să te speli pe dinţi de câte ori este nevoie, mai ales dimineaţa şi seara. Dacă poţi este ideal să te speli după fiecare masă.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest