Cum îţi dai seama dacă cineva te-a minţit? Metoda simplă pe care o folosea un fost agent FBI

 

Sinceritatea este o calitate foarte importantă în relaţiile interumane, indiferent de natura lor. Cu toate acestea, există la tot pasul şi oameni care nu ţin cont de această virtute şi apelează la minciuni zilnice, chiar dacă le consideră neimportante.

Dar ce faci atunci când eşti minţit şi cum îţi dai seama când cineva te minte? De-a lungul timpului, oamenii au inventat şi au descoperit tot felul de trucuri care să îi ajute să îşi dea seama când o persoană minte sau nu.

Există, însă, câteva trucuri simple, care te pot ajuta să aflii ce se ascunde în spatele răspunsul primit, mai ales dacă acesta este NU. Fostul agent FBI LaRae Quy spune că a folosit mereu o metodă foarte eficientă şi simplă, pentru a depista mincinoşii.

Tot ce trebuie să facem este să punem o întrebare la care răspunsul să fie NU, iar apoi să fim foarte atenţi la tonul cu care persoana ne răspunde, scrie Life Hacker, citat de adevarul.ro.

Iată semnele care dau de gol un mincinos, în cazul răspunsului NU:

- spune NU şi se uită în altă parte;

- spune NU şi închide ochii;

- spune NU după ce ezită mai mult timp;

- răspunde NUUUUUU, adică lungeşte foarte mult ultimul sunet;

- spune NU pe un ton foarte săltăreţ, ca şi când ar cânta.

Oricare din aceste variante este semnul unui comportament prin care persoana caută să înşele, să ascundă adevărul, spune Quy. Desigur, nimeni nu trebuie acuzat doar în baza acestor semne, dar ele trebuie să ne pună pe gânduri, ca să cercetăm mai atent subiectul, să insistăm cu întrebări, să verificăm informaţii.

Foto: Observator.tv

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest