Cum poți să ameliorezi efectele psoriazisului prin metode naturale

 

Psoriazisul este o boală ereditară, iar această formă de existență a ei este cea mai des întâlnită. Ea se manifestă prin apariția unor pete pe piele, pe picioare, brațe, genunchi, coate, spate, scalp, dar și urechi. Aceste pete au o culoare roșie și pot fi uneori chiar și maro și sunt acoperite niște cruste albe. 

Psoriazisul se declașează atunci când celulele cresc rapid în stratul superior al pielii, iar aceste creșteri nu se maturizează niciodată. Astfel se produce un număr mult prea mare de celule de piele, într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Însă un lucru important de menționat este că această boală nu este contagioasă. 

Se știe că până în zilele noastre, specialiștii nu au descoperit un remediu corect, care să vindece complet această boală, există doar anumite tratamente medicamentoase care pot doar să amelioreze efectele ei. Dar pe lângă medicamente, pot și administrate și câteva remedii naturisite, care pot să facă psoriazisul mai ușor de suportat. Iată care sunt acestea:

1. Levănțica se poate folosi la băi de aur și saune pentru că are efect antiinflamator și ajută pielea iritată să se vindece mai ușor.

2.Trifoiul roșu și rădăcina de brusture acționează în așa fel încât pot curăța sângele.

3.Tinctură de gențiană fără alcool combate de asemenea roșeața pielii, dar trebuie aplicat după ce sunt îndepărtate cojile de la suprafața pielii afectate.

4. Se recomandă un regim alimentar mai strict care că conțină foarte multe legume și fructe în stare naturală, dar și cereale și pește. Dar este important de menționat că citricele nu ar trebui incluse în dietă și nici prăjelile, alimentele procesate, dulciurile și grăsimile saturate care se găsesc în produse lactate și carne.

5. Este indicat consumul ridicat de fibre pentru că mențin sănătatea colonului, iar astfel toxinele sunt eliminate din corp mai ușor.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest