Cum poți lua masa în oraș cu buget redus? 5 pontu

 

Mesele în oraș sunt ideale pentru a te bucura de compania celor dragi sau pentru a beneficia de diferite experiențe culinare. Uneori, cina ori masa de prânz reprezintă prilejul perfect pentru o conversație plăcută, atmosfera, designul și armonia preparatelor fiind ideale ca să creeze o stare de spirit excelentă. În ciuda beneficiilor oferite, masa în oraș reprezintă un lux pentru majoritatea românilor, procentul celor care reușesc să mănânce la restaurant de 2-3 ori pe săptămână fiind de aproape 27%. Cu toate că mulți privesc această activitate prin prisma impactului negativ asupra bugetului, există și metode prin care poți servi masa în oraș în mod regulat, fără să cheltui prea mulți bani. Iată câteva ponturi care te vor ajuta să reduci costurile fără a diminua frecvența ieșirilor la restaurant, calitatea sau gustul mâncărurilor.

1. Servește masa în oraș în timpul săptămânii

Una dintre soluțiile viabile de care te poți folosi pentru a lua masa în oraș este să eviți serile de vineri, sâmbătă și duminică. În general, weekend-urile sunt foarte aglomerate, așa că și prețurile sunt pe măsură. Însă, în timpul săptămânii atmosfera este mult mai liniștită, iar proprietarii de localuri vin în întâmpinarea clienților cu diferite oferte speciale, ca de exemplu un desert gratuit pentru achiziția unui fel de mâncare principal. Prin urmare, dacă ai un buget limitat, mută întâlnirile în zilele de Luni, Marți, Miercuri sau Joi. În situația în care se întâmplă să ai o întâlnire importantă în weekend, până iei salariu ia un credit online de la creditprime.ro, ca să poți să acoperi cheltuielile mai ușor, fără să îți destabilizezi bugetul.

2. Evită să consumi băuturi

Probabil că ai observat deja că în cele mai multe cazuri băuturile fac ca nota de plată să fie mult mai mare decât te-ai fi așteptat. În acest sens, evită să cumperi cocktail-uri scumpe și optează pentru o bere a casei sau un vin. Dacă vrei să consumi un preparat culinar puțin mai scump, atunci alege doar o apă plată. În acest fel, te vei încadra foarte simplu în bugetul planificat pentru masa în oraș.

3. Profită de happy hour

Încearcă să mănânci prânzul la restaurant în locul cinei. De obicei, masa servită până în ora 18 va avea un preț mai redus și astfel va fi mult mai avantajos pentru tine să te încadrezi în buget. Anumite restaurante oferă meniul zilei la prețuri foarte accesibile, în timp ce alte localuri dau clienților posibilitatea de a se bucura de o masă de prânz de tip bufet ce include în același preț și băuturile. În intervalul 11:00-14:00 este ideal să servești masa în oraș alături de prieteni, deoarece vei beneficia de oferte neașteptate din partea restaurantelor.

4. Folosește cupoane de reducere sau vouchere

Există o mulțime de localuri care pun la dispoziția clienților reduceri sau oferte avantajoase. Tot ce trebuie să faci este să cauți restaurantele cu promoții permanente sau pe cele care oferă discount-uri pentru anumite sărbători, ca de exemplu pentru ziua de naștere. Multe locații trimit adesea pe e-mail coduri de reducere sau se înscriu pe site-uri de profil, așa că vei descoperi cu siguranță câteva locații excelente pentru a servi masa low cost.

5. Elimină din meniu un fel de mâncare

Dacă îți dorești să servești masa la restaurant asta nu înseamnă că trebuie să începi cu aperitiv și să închei cu desertul. Pe lângă faptul că este foarte multă mâncare, o să cheltui banii cât pentru două sau trei mese în oraș. Prin urmare, evită să comanzi aperitiv și îndreaptă-ți atenția către un fel principal de mâncare. În cazul desertului, fie renunți la el, fie alegi să îl împarți cu partenerul tău ori cu alte persoane care iau masa cu tine.

Dacă ții cont de sfaturile prezentate mai sus, te poți bucura de o masă în oraș alături de cei apropiați fără să faci rabat la calitate sau să cheltui prea mulți bani. Un buget redus nu înseamnă că trebuie să renunți la micile tale capricii, ci te determină să găsești cele mai bune variante de a experimenta tot ceea ce îți place în timp ce economisești și bani.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest