Cum să alegi rechizitele potrivite pentru copilul tău

 

Alegerea rechizitelor şcolare poate fi o adevărată provocare pentru orice părinte, mai ales din punct de vedere financiar. Dacă nu ştii care sunt nevoile clare ale copilului tău, vei fi tentat să cumperi cât mai multe produse, pe care cel mic nici măcar nu va apuca să le folosească la şcoală. Pentru a evita situaţiile în care rămâi cu portofelul gol şi cu casa plină de rechizite, îţi venim în ajutor cu câteva sfaturi.

Cumpărături online sau offline

Dacă timpul nu-ţi permite să alergi prin librării şi prin supermarketuri după rechizite, cea mai bună soluţie rămâne cea reprezentată de cumpărăturile online. Care este principalul avantaj al acestora? În primul rând, poţi spune adio minutelor pierdute la coadă, atunci când aştepţi după alţi cumpărători. În plus, când vine vorba de cumpărăturile online, pe site-urile de specialitate poţi găsi mai multe produse şi poți compara preţurile mult mai uşor.

Cumpărături înainte sau după şedinţa cu părinţii

Dacă ştii deja ce rechizite  sunt necesare copilului tău, poţi face cumpărăturile pentru şcoală înainte de şedinţa cu părinţii. Până la urmă, caietele şi instrumentele de scris sunt universale, aşa că nu ai de ce să îţi faci probleme.

În schimb, în cazul manualelor sau a anumitor accesorii, poţi aştepta şedinţa cu părinţii, pentru a vedea exact de ce va avea nevoie copilul tău. Spre exemplu, caietele speciale şi culegerile diferă la capitolul conţinut, de la o editură la alta.

De asemenea, profesorii de arte plastice pot veni cu diverse propuneri pentru părinţi, în ceea ce priveşte materialele pe care  cei mici le vor folosi la cursurile respective.

Inventarul rechizitelor rămase de anul trecut

Înainte de a pleca la cumpărături, cel mai bine ar fi să faci un inventar al rechizitelor rămase de anul trecut. Astfel, vei şti, orientativ, de câte caiete, creioane sau pixuri mai are nevoie copillul tău şi vei reuşi să economiseşti şi nişte bani în acest mod.

Alegerea rechizitelor în funcţie de vârstă

Atunci când te apuci de cumpărăturile pentru şcoală, tinzi să cumperi mai multe produse decât este necesar. Ca orice părinte, te gândeşti că poate copilul tău va avea nevoie de anumite rechizite în plus, însă de multe ori, acestea nu sunt potrivite pentru vârsta lui.

Spre exemplu, trusele de geometrie sunt de folos celor mici abia din clasa a IV-a sau a V-a. În schimb, un copil de clasa I nu va şti cum să folosească un compas sau un echer şi s-ar putea accidenta cu el.

De aceea, înainte de a cumpăra un produs, încearcă să consulţi un cadru didactic sau un vânzător de specialitate, care te poate îndruma.

Calitatea contează în cazul fiecărui accesoriu de şcoală

Chiar dacă ai un buget restrâns disponibil pentru rechizite, încearcă să nu te uiţi mereu la preţuri şi să pui mai mult accentul pe calitatea produselor.

Gândeşte-te că cel mic va lua contact zilnic cu rechizitele alese, iar dacă acestea sunt de proastă calitate, îi pot pune sănătatea în pericol. În plus, rechizitele de calitate inferioară nu sunt foarte rezistente, motiv pentru care acestea reprezintă o investiţie fără rost,  întrucât se vor deteriora într-un timp foarte scurt.

Atunci când alegi rechizitele copilului tău, încearcă să optezi pentru brand-uri cunoscute, specializate în producţia de materiale şcolare. De exemplu, o cutie de creioane de la Koh-I-Noor poate fi o alegere potrivită, deoarece este un produs de calitate, realizat de o firmă de încredere, cu tradiţie în domeniul rechizitelor şcolare.

Aşadar, calitatea rechizitelor este cea mai importantă, aşa că nu te uita la preţuri atunci când vine vorba de confortul copilului tău. Totuşi, înainte de a pleca la cumpărături, nu uita să faci un mic inventar, pentru a vedea câte rechizite i-au mai rămas celui mic, din anii anteriori de şcoală. Astfel, vei putea face nişte economii şi nu îţi vei umple toată casa de rechizite, pe care copilul tău nu le va folosi.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest