Cum să aplici corect autobronzantul? Ţine cont de câteva sfaturi şi pielea ta va arăta perfect, chiar dacă este iritată

 

Primavara este aproape de final, iar vara bate la uşă, şi deja de ceva vreme ai trecut la hainele mai subţiri şi mai scurte. Chiar dacă soarele nu este încă destul de puternic ca să te poţi bronza natural, şi îţi doreşti o piele ceva mai închisă la culoare, poţi apela cu succes la autobronzant.

Dacă te-au hotărât să apelezi la acest truc pentru a te bronza este foarte important să aplici corect autobronzant, pentru ca pielea ta să capete un aspect neuniform, sub formă de pete în nuanţe de portocaliu. Trebuie să ai în vedere câteva sfaturi şi să pregăteşti epiderma înainte aplicarea produsului, conform site-ului eva.ro.

Dacă ai pielea uscată, trebuie să o pregăteşti cu câteva zile înainte de aplicarea autobronzantului, prin aplicarea unei creme sau loţiuni hidratante de 2-3 ori pe zi, în special după duş. Insistă în porțiunile unde pielea se usucă cel mai repede, şi anume coate și genunchi. Dacă aceste zone rămân nehidratate, atunci vor absorbi o cantitate mai mare de autobronzant și vor fi mai închise la culoare. De asemenea, aplică în fază pregătitoare un gel exfoliant. Acesta este necesar pentru îndepărtarea stratului de celule moarte aflat la suprafața pielii. 

Înainte de aplicare este foarte important să testezi produsul pe una din zonele mai puțin expuse ale corpului, înainte de a-l aplica. Autobronzantul este dificil de îndepărtat după ce a pătruns în piele. Dacă nu-ți place cum arată, testul te va scuti de o situație neplăcută.

Autobronzantul se aplică pe pielea uscată. Dacă tocmai ai ieșit de la dus, aşteaptă timp de 20 de minute, pentru a te asigură că pielea este perfect uscată. În cazul în care treci la aplicarea autobronzantului și epidermă este încă umedă, ar putea apărea pete care sunt dificil de corectat. 

Trebuie să produsul cât mai repede posibil, pentru a te asigura că se va uscă uniform. Pune în palme o cantitate suficientă pentru fiecare zonă în parte. Este bine să aplici aceeași cantitate de autobronzant pe fiecare parte a corpului. Acoperă dintr-o data o zonă, nu fragmentat. Produsul trebuie întins și uniformizat foarte bine pe toată suprafața pielii. Ordinea aplicării este de jos în sus, respectiv picioare, trunchi, mâini. Pe față, produsul se aplică dinspre centru spre extremități. 

Foloseşte mișcări ușoare și delicate în zonă genunchilor, gleznelor, coatelor și pieptului, pentru că în aceste zone, pielea este de obicei uscată și mult mai sensibilă decât în restul corpului, așa încât ai grijă să nu te iriți. 

Nu uita să te speli pe mâini imediat după aplicare pentru că autobronzantul va acționa excesiv și vei obține o culoare mult mai întunecată în această zonă.

Nu atinge nimic și nu te îmbrăca timp de jumătate de oră, această informaţie este scrisă în prospectul produselor din această categorie. Pentru un plus de siguranţă, este indicat să aştepţi în jur de două ore pentru ca pielea să se coloreze.

Poţi să faci duş sau să mergi la piscină după cel puţin cel puțin 3 ore, pentru ca produsul să pătrundă în piele. Culoarea este rezistentă la apa și transpirație.

Culoarea poate fi reîmpropătată după 3-5 zile, dar nu e obligatoriu să aștepți până ce bronzul a dispărut cu desăvârșire, o poţi faci când simţi că nuanţa este începe să pălească.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest