Cum să aveți un somn bun, un organism sănătos și să vă păstrați patul proaspăt?

 
+5 click pentru
galerie

În această perioadă a epidemiei de coronavirus, apare necesitatea respectării unor reguli specifice privind prevenirea îmbolnăvirii. Asta înseamnă și spălarea în mod frecvent a lenjeriei de pat, aerisirea casei, curățarea suprafețelor, spălarea mâinilor, etc.

În ceea ce privește lenjeria de pat și a prosoapelor, asta se face la temperatura potrivită, pentru a fi bine dezinfectate. De pildă, toate țesăturile folosite de o persoană aflată în carantină trebuie spălate mai des și la temperatura de minim 60 de grade Celsius. Chiar și temperatura apei la spălarea vaselor utilizate de o persoană în carantină trebuie să fie mai ridicată. În plus, persoana respectivă trebuie să aibă camera ei, să doarmă singură, să dețină propriile prosoape și lenjerii de pat.

Igiena trebuie respectată de orice om, nu doar de cei cu anumite probleme de sănătate. Pentru a avea un somn bun și un pat proaspăt este recomandată schimbarea și spălarea lenjeriei de pat o dată pe săptămână. Asta ajută la îndepărtarea germenilor, mirosului neplăcut de transpirație, acarienilor de praf. Cei care nu fac asta, probabil au observat că și aerul în dormitor nu este adecvat și trebuie să aerisească camera mai mult timp și mai des.

Având în vedere faptul că acum sănătatea organismului este foarte importantă, spălarea igienică a așternutului este o necesitate. Asta înseamnă că trebuie să spălăm lenjeria de pat mai des, pentru a preveni răspândirea germenilor în cazul în care cineva din familie suferă de vreo boală. Prin menținerea curățeniei în casă reducem și răspândirea germenilor și a virusurilor și ne menținem sănătatea.

În această perioadă, cele mai recomandate sunt lenjeriile de pat din fibre naturale, din bumbac 100%, bumbac satinat, finet, mătase. Acestea se spală ușor, nu necesită întreținere specială, se usucă rapid și nu trebuie neapărat călcate de fiecare dată (ele nu se șifonează foarte tare).

Dacă aveți perne, pilote și lenjerii de pat foarte vechi, care au un miros persistent oricât le-ați spăla și aerisi, cel mai bine este să le înlocuiți cu alte produse noi, care se pot cumpăra din magazinele online. De regulă pernele și pilotele se spală de două ori pe an, așa spun specialiștii pentru a păstra patul proaspăt.

Voi de câte ori spălați lenjeriile de pat? Unii oameni spun că o dată la câteva zile, alții probabil o dată pe lună. Lenjeria de pat este un loc ideal pentru dezvoltarea de acarieni și bacterii ce provoacă diverse boli. Prin urmare, spălarea ei o dată pe lună nu este suficientă. În mod normal, lenjeria se spală o dată pe săptămână. În acest fel se acordă o atenție mai mare igienei, ceea ce este foarte important mai ales în această perioadă a epidemiei.

Înlocuirea lenjeriei de pat cu una curată este chiar esențială în lunile în care trebuie să luptăm împotriva coronavirusului sau altor infecții virale. Deja se știe că în tipul epidemiei, incidența este mai crescută la răceală, gripă, îmbolnăvire. Și stresul ne afectează și ne poate scădea imunitatea. Deci, păstrarea curățeniei în casă și mai ales în camera în care ne odihnim este necesară.

Țineți cont că trebuie să păstrați toate lucrurile curate, chiar și lenjeria de pat. De aceea este bine să o spălați și să o înlocuiți cu alta proaspătă mai des. În acest fel, veți scăpa de germenii din casă, de praf, acarieni și vă veți proteja sănătatea. Ideea este de a trăi într-un mediu curat, mai ales când se stă mult în casă. Există studii care arată că bacterii și alți agenți patogeni există pe orice lucruri, deci trebuie să prevenim răspândirea acestora prin curățare, spălare, menținerea igienei în general.

Nu uitați că umezeala rămasă în adâncul țesăturilor vechi poate încuraja formarea mucegaiului. De regulă lenjeriile de pat din țesături naturale putrezesc dacă nu sunt întreținute adecvat. Prin urmare, este bine să le înlocuiți cu altele noi dacă sunt uzate și vechi, mai ales că acum sunt și oferte online la lenjeriile pentru pat.  

Oamenii ar trebui să aleagă mereu produse de calitate înaltă, lenjerii de pat realizate din țesături care au un număr mare de fire pe inch. Asta le face să fie mai rezistente în timp și deci să fie utilizate mai mult timp fără a se deforma, rupe , rări, despica. Spălarea în mod frecvent poate slăbi țesătura, iar detergenții înmoaie firele ei. Prin urmare, acest lucru face ca unele lenjerii de calitate mai scăzută să nu mai fie atât de pufoase – condiție necesară pentru a oferi o senzație de confort în timpul somnului.

Alegeți lenjerii de pat de calitate înaltă, care au imprimeuri frumoase și un aspect elegant!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest