Cum să îţi cureţi ficatul fără medicamente

 

Viata aglomerată ne pune la grea încercare organismul. Alimentaţia nesănătoasă pe care obişnuim să o consumăm suprasolicită ficatul. Din fericire, mama natură ne dă o mulţime de comori de care ne putem folosi. Dar trebuie să ştim cum să facem asta.

Rolul ficatului în organismul uman este foarte clar. El curăţă  toate toxinele şi ajută întregul trup să funcţioneze în mod corespunzător. Dar pe el cine îl curăţă? Pentru că noi, să fim sinceri, nu prea avem grijă de el sau nu conştientizăm cât de mult rău îi facem atunci când dăm iama în mâncare nesănătoasă.

Norocul nostru că există câteva alimente care ne pot ajuta atunci când simţim că ficatul nu mai funcţionează bine. Se spune că o linguriţă de usturoi în amestec cu o lingură de ulei de măsline sau ulei de soia, luată seara, reîntinereşte ficatul. O cură cu citrice poate face minuni cu organismul nostru. Sucul din amestec de portocale, lămâi şi grapefruit este un detoxifiant excelent. Morcovul este şi el recomandat.

Consumul a un litru de suc pe zi ajută în tratarea bolilor de rinichi, refacerea după hepatite sau ciroză. Sfecla roşie este un medicament pe care natura ni-l oferă. Este un puternic detoxifiant,  stimulează tranzitul intestinal şi curăţă ficatul de toxine

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest