Cum să îţi faci acasă un săpun natural? Hidratează perfect pielea uscată

 

Ai pielea uscată şi nu te mai ajută niciun produs cosmetic din comerţ? Ar fi o idee bună să îţi faci singură un săpun natural, chiar la tine acasă. Acesta va de un real ajutor pentru pielea ta, o va hidrata intens şi o va facă să arate mult mai frumoasă şi mai luminoasă.

Nu este nimic complicat, ci chiar dimpotrivă foarte simplu. Ai nevoie de câteva ingrediente naturale, iar după ce-l vei folosi, nu vei mai putea să renunţi la el.

Ingrediente pentru trei kilograme de săpun:

- 300 grame de cristale de sodă caustică

- 4 căni cu apa rece

- 800 mililitri de ulei de nucă de cocos

- un litru de ulei de măsline

- 3 căni de grăsime vegetală (nu untură, unt sau margarină)

- o lingură cu ulei parfumat, în funcție de preferința ta

Mod de preparare:

Se amestecă soda cu apa rece într-un borcan de sticlă, până ce cristalele s-au dizolvat. Pune grăsimea într-o oală emailată și topeşte-o, după care adăugă uleiul de măsline și cel de cocos, potrivit site-ului sanatate.bzi.ro.

Temperatura adecvată pentru preparare este de 35-37 de grade. Adăugă ușor soluția de leșie, amestecând mereu, aproximativ 30 de minute. înainte de a-l turna în formele pe care le preferi, adăugă uleiul parfumat. Acoperă formele cu o pătură groasă și pune-le pe o suprafață plană.

Aşteaptă până compoziţia se întăreşte, iar săpunul este gata pentru folosire. Vei fi plăcut impresionată de efectele lui.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest