Cum să scapi de petele maro de la subraţ cu ingrediente din bucătărie

 

Unele persoane au pielea de la subraţ mai închisă la culoare, în anumite zone, chiar dacă s-au ras. Aceasta este o problemă cosmetică neplăcută, iar cauzele ei pot fi epilarea cu lama de ras sau cu creme chimice, transpirația excesiva, lipsă ventilației suficiențe la subraț, depozitele de celule de piele moartă sau folosirea deodorantelor sau a antiperspirantelor pe bază de alcool.

Odată cu creşterea temperaturilor, începi să porţi haine mai subţiri şi îţi vei lăsa pielea la vedere. În aceste condiţii, va trebui să rezolvi această problemă. Din fericire, soluția este simplă și nu ai de ce să te îngrijorezi. 

Există multe metode naturale care dau rezultate foarte bune şi le poţi în aplicare cu uşurinţă, conform site-ului secretele.com.

Cartofii 

Tie o felie subțire de cartof și freac-o la subraț. Poți de asemenea să folosești sucul cartofului pe care îl aplici pe zonele pătate. Înainte de a clăti cu apă călduță, e nevoie să-l lași să acționeze 15-20 de minute. Este recomandat să faci asta de două ori pe zi și proprietățile de înălbire pe care le au cartofii vor da roade fără întârziere. Poți aplica aceeași metodă folosind și castraveții. 

Lămâile 

Freacă-ți pielea cu o bucată de lămâie timp de câteva minute. Las-o să acționeze 10 minute, și apoi clăteşte-te. Lămâile pot fi iritante pentru piele, așa că nu uita să folosești o cremă hidratantă după aceea. 

Bicarbonatul de sodiu 

Amestecă apa și bicarbonat că să obții o pastă groasă. Freacă-te cu ea la subraț și apoi clăteşte și usucă-te. Folosește această metodă de câteva ori pe săptămâna. Poți elimina și mirosul neplăcut, dacă vei combina bicarbonatul cu amidon. 

Oțetul 

Amestecă făină și oțet și vei obține o pastă groasă. Aplic-o după ce faci dus și apoi lasă pastă să se usuce timp de 10-15 minute. Clăteşte cu apa caldă și repetă procedura de câteva ori pe săptămâna. 

Laptele 

Amestecă o lingură de făină, două linguri de lapte nedegresat și o linguriță de iaurt natural. Vei obține o pastă. Aplic-o la subraț și las-o să acționeze timp de 15 minute înainte să o clătești cu apă rece. Repetă de câteva ori pe săptămâna.

Metode de prevenire a petelor maro de la subraţ

Este indicat să te epilezi cu ceară sau cu un aparat la subraț decât să te razi, pentru a smulge firele de păr din rădăcină. Dacă te razi există posibilitatea să apară fire de păr crescute pe sub piele care duc la o culoare întunecată a zonei respective. 

În loc să folosești crema de ras, poți să folosești ulei de cocos, întrucât îți va face pielea mai netedă și mai moale. Poți, de asemenea, să folosești ulei de cocos și pentru îndepărtarea petelor de culoare închisă de la subraț. 

Exfoliază pielea de la subraț o dată pe săptămâna pentru a îndepărta depozitele de piele moartă acumulate. Împotriva transpirației excesive și a mirosului neplăcut poți folosi antiperspirante naturale, având și avantajul că nu vei aplica ingrediente chimice dăunătoare pe piele. 

Nu uită că zonele întunecate de la subraț pot fi semnul unei afecțiuni cunoscute sub numele de acanthosis nigricans, care apare de obicei în combinație cu rezistentă la insulină, supraponderalitatea, dezechilibrele hormonale, anumite tratamente medicamentoase și cancer. De aceea este recomandat să te duci la doctor dacă ești îngrijorat că o problemă mai serioasă ar putea cauza aceste pete de culoare închisă la subraț.

Foto: Secretele.com

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest