Cum să tratezi infecţiile urinare RAPID şi EFICIENT? O nouă descoperire te salvează de această problemă

 

Infecţiile urinare sunt o probleme cu care se confruntă multe persoane, iar această afecţiune provoacă anumite simptome foarte neplăcute. Nu de puţine ori, aceste infecţii se tratează destul de greu, iar timpul de vindecare este destul de lung.

De acum, însă, infecţiile urinare ar putea fi tratate mult mai rapid datorită unui nou test de diagnostic. Există un dispozitiv de mărimea unui stick USB, care se bazează pe un nou sistem de secvenţiere a ADN-ului ce determină cu precizie bacteria responsabilă de infecţie. Acest lucru face posibilă instituirea din vreme a tratamentului corect, conform site-ului adevarul.ro.

În cadrul unei conferinţe medicale de la San Diego (SUA), cercetătorii de la Universitatea Est England (Marea Britanie) au prezentat un nou sistem de secvenţiere a ADN-ului care poate permite tratarea foarte rapidă a infecţiilor urinare. Acest dispozitiv are dimensiunea unui stick USB şi poate detecta prezenţa bacteriilor în urină de patru ori mai rapid decât urocultura sau examenul clasic citobacteriologic al urinei.

„Infecţiile urinare sunt unele dintre cele mai frecvente boli pentru care se prescriu antibiotice. Deşi majoritatea cazurilor sunt uşoare şi afectează doar căile urinare inferioare, riscul este ca acestea să recidiveze şi să devină cronice. Alteori, infecţiile urinare pot afecta tractul urinar superior, provocând complicaţii şi spitalizări, mai ales în cazul persoanelor vârstnice”, a subliniat profesorul David Livermore, coordonatorul studiului.

„Această nou tehnologie poate ajuta la instituirea rapidă a tratamentului, dar şi la o utilizare mai bună a antibioticelor. Mai exact, scurtând timpul de analiză a urinei, se poate administra imediat cel mai eficient antibiotic”, a mai explicat specialistul.

O infecţie urinară, chiar dacă este într-o formă uşoară, trebuie tratată corect, ţintit. Tratamentele la întâmplare sau cele care nu ţintesc bacteria declanşatoare pot duce la pielonefrite, infecţii ce pot provoca scăderea capacităţii funcţionale a rinichilor. Singurul inconvenient al noului test este că, deocamdată, el nu poate analiza decât probe de urină foarte infectate.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest