Unul dintre organele cele mai importante din organism este glanda tiroidă. Deşi poate nu mulţi oameni conştientizează care este de fapt rolul ei, este bine de ştiut că din cauza stresului şi a alimentaţiei necorespunzătoare, apar dezechilibrele hormonale.
articolul continua dupa recomandari
Acestea pot conduce la serioase probleme de sănătate. Tiroida este plasată la bază gâtului, chiar sub "mărul lui Adam". Ea are forma unui fluture, iar fiecare "aripă" sau lob se întinde spre trahee. Glanda tiroidă funcționează coroborată cu hipotalamusul și hipofiza din creier, pentru a putea asigura corect rolul sau în corp, potrivit site-ului secretele.com.
Rolul tiroidei
Glanda tiroidă este responsabilă pentru producerea, înmagazinarea și eliberarea hormonilor în sânge. Acești hormoni sunt T3 ( litoironina) și T4 ( levotiroxina). Ei au legături cu fiecare celulă din corp și ajută controlul fiecărei funcții a corpului.
Dacă acești hormoni nu sunt suficienți, organismul își încetinește funcționare, lucru ce duce la apariția hipotiroidismului. Pe de altă parte, dacă numărul lor este prea mare, se poate instală hipertiroidismul, care presupune funcționarea prea rapidă, ce dăunează organismului.
Există câteva motive comune din cauza cărora o persoană poate experimenta o disfuncție a tiroidei. Cauza poate fi nivelul scăzut de iod, sau altă deficiență nutriționala. Boală Graves este o boală genetică autoimuna, care afectează producerea hormonilor tiroidieni. Boala Plummer este o altă boală, care afectează producerea hormonilor, creând mase benigne pe tiroidă.
Vindecarea tiroidei
În timp ce există multe alimente care pot avea atât efecte pozitive, cât și negative asupra tiroidei, se remarcă și o veche metodă tibetană, pe care o poți pune în practică aproape oriunde, pentru a îmbunătăți sănătatea tiroidei.
Acest proces în "5 pași" te poate ajută să asiguri sănătatea glandei tiroide, reglând nivelul hormonilor tiroidieni. Acest proces se bazează pe asigurarea echilibrului energiei sau Qi-ului glandei tiroide.
Odată cu deschiderea câmpului energetic al glandei tiroide, se creează echilibrul hipotiroidei și hipertiroidei, având în vedere că aceste afecțiuni sunt răspunzătoare de echilibrul glandei. În orice caz, practicarea frecvență a acestei metode este necesară pentru asigurarea acestui lucru.
Pasul 1: Freacă-ți palmele, pentru a le încălzi, apoi pune-le pe gât, în zonă tiroidei, și ține-le așa timp de 10 minute.
Pasul 2: Înghite saliva care este în gură, apoi ia câte o înghițitură de apa, de trei ori la rând.
Pasul 3: Expiră, iar în timp ce expiri, apleacă-ți capul și fixează-ți bărbia în capul pieptului, ținându-l acolo câteva secunde, fără a inspira. Când începi să inspiri, trage aer adânc în piept, ridică-ți capul și încordează mușchii gâtului cât de mult poți. Pune buza inferioară peste cea superioară și urmărește linia buzei când ridici capul. Ține capul drept câteva secunde, apoi expiră, lăsând bărbia către piept.
Pasul 4: Având bărbia în piept, mișcă ușor capul la stânga, apoi la dreaptă, fără să ridici bărbia. Această mișcare acționează că un masaj nemaipomenit pentru glandă tiroidă.
Pasul 5: Ridică-ți capul în timp ce inspiri, și repetă acest proces de la pasul 3 de 10 ori.
Este esenţial să ai grijă de tiroidă pentru ca ea să aibă grijă de tine.
Foto: Secretele.com
M.T.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc