Cum scapi de iritaţiile dintre pulpe după epilare? Acesta este cel mai bun remediu naturist

 

Iritațiile după epilare sunt o problemă frecventă pentru multe dintre noi, fie că alegem să îndepărtăm părul nedorit cu ceară, cu epilatorul sau cu lama de ras. Ca să le eviți, ai nevoie de o rutină de epilare bine pusă la punct, dar și de câteva remedii naturale care calmează eficient pielea înroșita.

Iritaţiile după epilare sunt mai puţin probabile în cazul epilării cu lama, însă nu sunt excluse daca pielea este sensibilă.

Tratament cu ulei din arbore de ceai
 
Uleiul din arbore de ceai este un remediu excelent pentru iritațiile pielii sau alergii, reducând inflamația și mâncărimile asociate cu aceasta. Uleiul din arbore de ceai este un antiseptic natural, are proprietăți calmante și scade senzația de căldură resimțită la nivelul pielii după epilare, dar vindecă și rănile.
 
Cum îl folosești: pune 10-12 picături de ulei din arbore de ceai într-o jumătate de ceaşcă de sare de baie și apoi dizolv-o în apa din cadă și scufundă-ți picioarele. Fă o baie relaxantă care îți va calma și pielea iritată.
 
De asemenea, poți amesteca cinci-șase picături de ulei din arbore de ceai cu o lingură de gel de aloe vera. Aplică pasta direct pe zona afectată și laș-o să acționeze câteva minute, iar apoi clăteşte cu apă rece. Iritațiile după epilare vor dispărea treptat.

L.F.

Foto: Hepta


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest