Cum scapi de pofta de mâncare seara? Iată trei trucuri eficiente

 

Te-ai săturat să devastezi frigiderul în fiecare seară şi nu mai ai idee la ce trucuri să apelezi? Antena Stars îţi dă câteva sfaturi, care te va ajuta să nu mai simţi foame seara, înainte de culcare.

Nu ai voie să mănânci seara mâncare. Puţini ştiu că şi fructele sunt interzise pentru că ele fermentează în stomac peste noapte. Cel mai simplu este să iei cina la maxim ora 19 şi apoi să uiţi de ideea de foame. Iată cele trei trucuri care îţi vin în ajutor.

1. Bea în timpul zilei apă cu lămâie

Bea în cursul zilei o jumătate de litru de apă în care ai stors lămâie. Poţi începe cu o cantitate mai mică de lămâie, dar cu timpul trebuie să măreşti cantitatea. Seara se vor vedea efectele acestui "tratament": pofta de mâncare şi mai ales de dulce îţi va scădea rapid, pe măsură ce creşti cantitatea de lămâie.

2. Păstrează toată mâncarea şi dulciurile în bucătărie

Daca ţii toată mâncarea într-un singur loc, în bucătărie, şi dacă ai voinţă şi nu te apropii de acel loc după ora 19, atunci ai şanse mai mari să îţi linisteşti pofta de mâncare de seara. Multe persoane ţin în diferite camere farfurii cu dulciuri sau alte alimente de ronţăit, ceea ce le îngreunează abţinerea de la acestea.

3. Alungă-ţi gândul de la pofta de mâncare

Conform studiilor, poftele durează cam 10 minute. Când simţi că începe să îţi fie poftă de mâncare seara, ocupă-te de altceva: practică un exerciţiu, citeşte, uită-te la un film, sună pe cineva sau ieşi la o plimbare.

L.F.

Foto: Hepta


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest