În cazul în care am fost înţepaţi de o viespe sau de o albină, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne îndepărtăm de zona în care am fost agresaţi, deoarece este posibil să fi nimerit, fără să ne dăm seama, în apropierea unui cuib al războinicelor insecte şi riscăm o nouă serie de înţepături.
Acul, în cazul în care a rămas în piele, va fi scos cât mai repede cu o pensetă sau cu unghia. Nu trebuie agresată insecta cât timp se află încă pe piele, deoarece în acest caz ea va elibera şi mai mult venin. Odată făcute aceste demersuri, foosim imediat remediile arsenalului de prim-ajutor.
1. Cataplasma cu muşeţel - se pune pe piele, după ce am spălat cu apă şi săpun locul afectat. Se prepară din 1-2 linguri de pulbere de flori, care se amestecă bine cu apă, apoi pasta formată se aplică direct pe piele şi se acoperă cu un tifon, conform formulas.ro. Pare un remediu "uşor", dar în realitate, muşeţelul este printre cele mai bune antialergice naturale, diminuând inflamaţia, durerea şi mâncărimea, scurtând considerabil timpul de vindecare. Dacă nu avem la îndemână muşeţel, putem folosi unul din următoarele două remedii.
2. Ceapa - se taie bulbul cepei în două, se ia una dintre jumătăţi şi se stoarce uşor, sucul scurgându-se pe locul afectat. Imediat după aceea, 2-3 foi de la cealaltă jumătate de ceapă se zdrobesc puţin şi se pun pe locul înţepăturii. Deasupra foilor de ceapă se poate pune şi un cub de gheaţă, care va diminua puternic inflamaţia şi senzaţia de usturime.
3. Varza - o frunză de varză fără nervură se zdrobeşte bine, prin baterea cu partea netăioasă a lamei cuţitului, apoi se pune pe locul afectat, legându-se cu bandaj. Din jumătate în jumătate de oră, se schimbă cu altă frunză, aşa încât pielea să intre mereu în contact cu suc proaspăt. Este, la fel ca şi aplicaţia cu ceapă, un tratament cu efect antiinflamator şi uşor antialergic.
articolul continua dupa recomandari
L.F.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc