Cura de după masa de Paşte! Carmen Brumă te învaţă cum să scapi de kilogramele în plus

 

Masa de după Paşte a fost cu siguranţă copioasă! Dacă te gândeşti să dai jos repede cele trei zile pline de belşug, Carmen Brumă a pregătit o "reţetă" specială!

Sărmăluţele, ouăle umplute, cu sare, salata beof, drobul şi friptura de miel, plus cozonacul şi sucurile pline de zahăr, s-ar putea să te fi mărit în ultima săptămână. Dacă ai mai consumat şi alcool, nu mai e dubiu că ar trebui, pentru binele sănătăţii tale, să te repui pe picioare după masa de Paşte.


1. Dacă ai avut o masă bogată combinată cu alcool e posibil să te trezești a doua zi obosit și cu durere de cap. Alcoolul provoacă deshidratare. De aceea ar fi indicat să bei cel puțin 300 ml de apa înainte să te culci și la fel imediat cum te trezești. Evită băuturile energizante și cafeaua pentru că ele pot face mai mult rău decât bine.

2. Odată trezit nu te repezi la cafea! Bea un suc de legume și frunze care să-ți asigure doza de minerale și vitamine dar și hidratarea organismului. O combinație eficientă după o zi de excese alimentare este sucul de roșii cu busuioc proaspăt și țelină . Poate fi preparat cu ajutorul storcatorului prin presare la rece. 
 
 INGREDIENTE:

  •   200 g roșii
  •  2 tulpini de țelină apio
  •  1 mână de busuioc proaspăt
  •  1 mână de spanac frunze
  • Un sfert de lămâie

 
 Se montează sită pentru suc, se spală ingredientele, se curăţă lămâia și se introduc ingredientele pe rând în storcător. Sucul se bea imediat după stoarcere de câte ori simțiți nevoia .
 
3. Alimentația în această perioadă trebuie să conțină vitamine din grupul B care vor ajuta organismul să metabolizeze alcoolul. Evitați grăsimile și consumați (cu moderație) alimente care să conțină glucoză (paște integrale, orez brun) în asociere cu salate din frunze. Acestea vor încetini absorbția alcoolului fără a stresa în mod excesiv ficatul.

Sursă:carmen-bruma.ro

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest