David Popovici, dublu campion mondial: „Sunt un tip banal, capabil să facă lucruri extraordinare și să inspire oameni!”

 

La 17 ani este omul momentului în România! Înotătorul David Popovici este cel mai rapid din lume la 100 și 200 metri liber. Prima reacție a sportivului și cine s-a grăbit să-l felicite pentru performanțele remarcabile de la Budapesta.

 

David Popovici a câștigat cursele de 100 și 200 metri, stabilind și un record mondial la juniori. După marile performanțe pe care le-a înregistrat, băiatul în vârstă de 17 ani a preferat să rămână modest, spunând că se bucură de faptul că poate să inspire alți tineri.

 

„Sper că v-am făcut pe toţi mândri şi mă bucur că milioane de români au urmărit finala. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competiţională bună şi mă bucur că pot să mă surprind. Înotul este un sport foarte sănătors şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni", a spus David Popovici la TVR.

 

Oficialitățile române, în frunte cu președintele țării, au trecut la felicitări. „O nouă performanţă de excepţie pentru David Popovici, care a câştigat titlul mondial şi la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David”, a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe Facebook. Campion, din nou! Felicitări tânărului nostru înotător David Popovici! Ne bucurăm pentru noua ta performanţă, dublă victorie la probele de 100 şi 200 metri liber la aceeaşi ediţie a Campionatului Mondial, care îţi confirmă talentul şi munca susţinută”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest