De acum poţi să bei liniştit apa de la robinet! Învaţă cum să o cureţi de clor

 

Mulţi oameni cumpără sticle de apă îmbuteliată pentru că apa de la robinet are un gust ciudat şi este plină de clor. Acesta se adaugă pentru a dezinfecta apa, însă uneori acesta este adăugat în exces.

În mod normal, apa pe care o bem, nu trebuie să conțină mai mult de 4 mg de clor/litru, însă din păcate aceste doze depășesc cu mult nivelul recomandat. Poţi verifica acest lucru efectuând un test, test ce va arata cu exactitate cantitatea de clor ce se regăsește în apa pe care o bem sau o folosim la prepararea mâncărurilor, potrivit site-ului secretele.com.

Chiar dacă folosim la gătit aceastăn apă cu clor, ea va produce în timp daune majore organism. onsumul de apa cu clor crește riscul de cancer al vezicii urinare, crește nivelul de colesterol, provoacă apariția astmului și alergiilor, fiind destul de periculoasă pentru tractul respirator.

Există metode prin care poţi curăţa apa de clor de la robinet, care sunt destul de eficiente şi te vor ajuta să faci o economie. Iată cum poţi elimina clorul din apă:

- Cel mai simplu mod de eliminare a clorului din apă este să adaugi cu 2-3 minute înainte de consum, a 4-5 picături de zeamă de lămâie la fiecare pahar de apă de 200 de ml. Vitamina "C" care se regăsește din abundență în lămâie este un foarte bun purificator.

- Poţi adauga direct în apa pe care doreşti să o cunsumi tablete de vitamina C. De obicei, raportul recomandat este de 1 mg de vitamina pentru 1 litru de apa, dar poţi adauga și mai mult, depinde de cantitatea de clor care se regăsește în apă.

- Apa se mai poate curăţa de clor și în cazul în care o laşi într-un recipent pentru mai mult timp. Condiția este că recipientul să rămână deschis, întrucât acest clor se va evapora singur. Problema este că acest procedeu poate dura 2-3 zile.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest