De ce a fost Jean de la Craiova la un pas să își schimbe religia: „Bunicii meu sunt evrei. Au fost la Aushwitz”/ VIDEO

 

Jean de la Craiova a oferit un interviu exclusiv pentru Antena Stars în care a mărturisit de ce a fost la un pas să își schimbe religia. Interpretul de muzică de petrecere a dezvăluit că se trage dintr-o familie de evrei, dar chiar și așa nu a putut accepta să se convertească la iudaism.

Jean de la Craiova este unul dintre cei mai apreciați artiști din țară, dar chiar și așa, nu mulți sunt cei care știu că acesta este jumătate evreu. Potrivit spuselor sale, mama lui era evreică, astfel ca s-a pus problema să se convertească la iudaism, însă credința în religia în care s-a născut l-a făcut să refuze orice idee în acest sens.

„Cred că fiecare om are o religie a lui. Eu sunt ortodox și trebuie să ai credință. Eu am un principiu: Dacă există Dumnezeu și ai credință cu atât mai bine, nu ai nimic de pierdut. E bine să crezi pentru că mai devreme sau mai târziu te va ajuta în ceea ce îți propui.

Eu sunt un tip credincios, îmi place sa călătoresc în foarte multe țări cu multă istorie. Bunicii mei sunt evrei, au fost deportați, au fost la Auschwitz. Nu am vrut să îmi schimb religia.

Am căzut de comun acord să păstrăm cetățenia de români, aș fi fost altfel cetățean israelian cu acte. După mamă se spune că ești evreu, după tată nu ești considerat evreu. Iar bunica din partea mamei, evreică.”, a spus Jean de la Craiova, în exclusivitate pentru Antena Stars.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest