De ce apar petele albe pe unghii şi cum scapi de ele

 

De când eram mici am avut probleme cu petele albe de pe unghii. Părinţii spuneau atunci că avem lipsă de calciu şi trebuie să consumăm mai multe lactate, nimic mai neadevărat.

Deși nu ai vopsit ceva în ultima perioadă, când te speli pe mâini observi că ai niște pete albe pe unghii, care nu se spăla. Oamenii cred, în general, că este vorba de vreo lipsă de calciu sau zinc, fiecare după cum a auzit.
 
De fapt, conform How Stuff Works, una dintre cele mai comune cauze ale petelor albe pe unghii este leuconichia, o afecțiune care apare deorece, la un moment dat, cel mai probabil în urmă cu câteva săptămâni, unghia respectivă a suferit un mic traumatism. Mai poate să fie vorba și despre o ușoară infecție sau o alergie, ori un efect secundar al unor medicamente. 

Ce trebuie să faci
 
Oricare ar fi motivul, petele nu necesită tratament, ci vor dispărea de la șine atunci când unghia va crește. Totuși, dacă petele albe sunt răspândite pe mai multe unghii și nu dispar, mereu apărând altele, leuconichia poate să aibă o legătură cu o afecțiune mai gravă, precum anemia, bolile cardiace, ciroză, diabetul sau problemele de rinichi. În acest caz, este bine să mergi la un medic pentru un consult general. 

L.F.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest