De ce cresc fire de păr şi pe sânii femeilor? Adevăruri la care nu te-ai fi gândit până acum

 
+3 click pentru
galerie

De-a lungul timpul au existat destul de multe mituri şi controverse legate de părul de pe sâni. Unele femei cred că nu este bine deloc să fie eliminat, iar altele nu ştiu prea multe detalii despre rolul său.

Aceste fire apar din cauza anumitor hormoni care apar în organism.

Părul de pe sânii femeiilor se numeşte hirsutism şi este o afecţiune care produce o cantitate prea mare de hormoni masculini. Firele de păr închise la culoare și vizibile mai pot fi provocate de prezența unor ovare polichistice, provocate, la rândul lor, de dereglările hormonale. În același timp, aceste dezechilibre pot duce la apariția unor modificări la nivelul pielii și a menstruației, potrivit sanatate.bzi.ro.

O altă cauză a creșterii firelor de păr nedorite poate fi sindromul Cushing, caracterizat prin expunerea organismului la niveluri ridicate de cortizol. De asemenea, hiperplazia suprarenala congenitala mai poate fi una dintre cauzele care duc la apariția firelor de păr pe sâni. Această reprezintă o afecțiune apărută din lipsa unei enzime necesare pentru producerea de cortizol și aldosteron, provocând astfel organismul să producă hormoni masculi în exces.

Dacă ai doar câteva fire, eliminină-le prin smulgere, folosind o pensetă, însă este recomandat să folosești această ustensilă doar după o baie fierbinte, când porii pielii sunt deschiși și smulgerea firelor nu va fi deloc dureroasă.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest