De ce doarme Silvana Rîciu cu pământul de pe mormântul mamei la căpătâi: „Cutiuța stă la loc de cinste în casa noastră”

 

Cântăreața de muzică populară a găsit o soluție inedită pentru a fi mai aproape de cea care i-a dat viață.

 

Silvana Rîciu și-a pierdut mama în urmă cu 21 de ani, dar durerea nu s-a stins nici până în ziua de azi. Solista de muzică folclorică a avut mustrări de conștiință că nu poate ajunge atât de des precum își dorește la locul de veci al celei care i-a dat viață, iar un preot a venit cu o soluție inedită, pe care femeia a implementat-o numaidecât. Pe principiul „dacă nu vine muntele la Mahomed, atunci se duce Mahomed la munte”, fața bisericească a găsit varianta pentru a strange legătura dintre cele două femei, propunându-i Silvanei să aducă pământ de pe mormântul mamei în casă. Ideea i-a plăcut artistei și a pus-o rapid în practică.

 

„Eu plângându-mă anii trecuți la părintele Efrem că nu reușesc să merg atât de des la mama la cimitir și să-i aprind o lumânare, m-a sfătuit să iau o mână de pământ de acolo, să o pun într-o cutiuță la mine acasă, între icoane și să aprind candela, să aprind lumină pentru sufletul celor de acolo. Eu asta și fac, stă la loc de cinste în casa noastră cutiuța respectivă și în fiecare seară, atunci când ne facem rugăciunea toți, mă rog și pentru sufletele mamei, bunicii și a tuturor celor din neamul nostru care au plecat dincolo și au nevoie de rugăciunile noastre”, a mărturisit artista în exclusivitate pentru Antena Stars.

 

Artista spune că și acum, chiar dacă au trecut 21 de ani de când mama ei nu mai este printre cei vii, este afectată de dispariția acesteia: „Amintirile despre mama sunt atât de multe și atât de frumoase, încât mi-aș fi dorit clar să o am lângă mine și cred că orice copil își dorește asta. Momentul despărțiriii de cea care ți-a dat viață este unul atât de dureros, încât nu poate fi depășit, iată, nici după 21 de ani în cazul meu”.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest