De ce sa alegi tabla faltuita pentru casa ta?

 

Atunci cand iti ridici o casa, iti doresti ca materialele sa fie de buna calitate, pentru ca aceasta sa fie rezistenta si durabila si, de asemenea, sa aiba si un aspect placut. Unul din elementele importante al unei case este acoperisul si, de aceea, alegerea acoperisului potrivit pentru locuinta ta este o alegere foarte importanta, dar si foarte greu de facut.

Cand vine vorba de alegerea acoperisului, te lovesti de nenumerate intrebari, precum: Ce acoperis este ideal pentru casa mea? Care este cea mai buna varianta in ceea ce priveste acoperisul? Ce tip de acoperis este cel mai rezistent? Si cum in acest moment pe piata exista o gama variata de tipuri de acoperis, alegerea celui perfect pentru locuinta ta a devenit una foarte grea.

Tabla faltuita – cea mai buna varianta? Atunci cand alegem acoperisul locuintei noastre, cautam ca acesta sa fie rezistent, sa protejeze cat mai bine cladirea si sa aiba o durata de viata cat mai mare, dar, pe de alta parte vrem sa fie si la un pret avantajos si sa aibe un aspect cat mai placut. Tabla faltuita este o varianta foarte buna din aceste puncte de vedere.

Iata de ce sa alegi tabla faltuita pentru casa ta:

  1. Montarea – Tabla faltuita este creata dintr-un material moale, care face ca aceasta sa poata fi montata destul de usor. Acest lucru presupune interconectarea panourilor metalice, prin faltuirea marginilor. Tabla este fixata cu ajutorul unor cleme ascunse sub aceasta, fara sa existe suruburi care ar putea ingreuna procedura. Datorita faptului ca aceasta poate fi usor de manevrat, tabla faltuita poate fi aplicata si pe acoperisuri cu pante foarte mici, cum sunt cele de 4-5 grade, indiferent de complexitatea si arhitectura acoperisului si a constructiei.
  2. Aspectul -  Atunci cand vine vorba de locuinta noastra, suntem tentati sa ne gandim pentru prima data la aspectul acesteia, deoarece acesta conteaza la prima vedere. Cum acoperisul este un element component al locuintei, trebuie sa se potriveasca perfect cu intreaga constructie, atat ca si culoare, cat si ca stil. Un avantaj al tablei faltuite este faptul ca aceasta este perfecta atat pentru case cu design modern, cu aspect nonconformist, cat si pentru cele cu design vintage.  Acest tip de acoperis are un aspect foarte placut si datorita faptului ca prinderea este realizata prin cleme care sunt ascunse si nu exista suruburi inestetice.
  3. Durabilitatea si rezistenta – Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru atunci cand vine vorba de acoperisul pe care urmeaza sa il alegi este durabilitatea acestuia, deoarece, de foarte multe ori, acesta poate afecta intreaga constructie. Din acest punct de vedere tabla faltuita este foarte recomandata, datorita prinderii sale cu cleme, ce permite miscarea panourilor, din cauza dilatarii si contractarii termice, cee ace face ca panourile sa nu fie deteriorate. Pe de alta parte, straturile protectoare, cat si montarea acesteia in dublu falt asigura rezistenta la diferitele fenomene meteo, precum vantul puternic, caldura, temperatura scazuta sau umiditatea.
  4. Intretinerea – Acoperisul realizat din tabla faltuita are o durata de viata de minim 15-20 de ani si nu presupune foarte mari eforturi in ceea ce priveste intretinerea. Si din acest punct de vedere, prinderea cu cleme reprezinta un mare avantaj, deoarece nu presupune perforarea acoperisului, lucru ce prelungeste durata de viata a acestuia.
  5. Pretul – Atunci cand incepi o constructie de la 0, fiecare banut conteaza. Si cum acoperisul este unul din elementele foarte importante ale casei, nu iti poti permite sa faci o alegere proasta, deoarece acest lucru poate sa duca la degradarea intregii locuinte. De exemplu, daca apa intra prin acoperis si ajunge la peretii casei, exista riscul sa apara mucegai, de care poti scapa foarte greu. Tabla faltuita este o varianta foarte buna, avand un pret mic si fiind foarte avantajoasa.

Asadar, daca iti doresti un acoperis care sa arate bine, sa aibe o durata de viata destul de mare, sa fie usor de montat si care sa nu presupuna costuri foarte mari, atunci alegerea perfecta este tabla faltuita!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest