De ce să alegi tencuiala decorativă pentru interior?

 

Dacă vrei să îți amenajezi interiorul casei într-un mod plăcut, protejând suprafețele și oferind deopotrivă și un aspect deosebit, atunci tencuiala decorativă este una dintre cele mai bune soluții. Îți arătăm în cele ce urmează de ce ar trebui să alegi tencuiala decorativă pentru interior și care sunt principalele beneficii pe care aceasta ți le oferă.

Tencuiala decorativă are rol de protecție

Ai auzit cu siguranță că tencuiala decorativa de interior sau exterior protejează construcția însă cum anume se întâmplă acest lucru? Ei bine tencuiala decorativă este un material de construcții format dintr-un amestec de cimenturi, rășini, aditivi, pigmenți și apă, iar acest amestec are rolul de a crea o peliculă de protecție împotriva intemperiilor, la nivel exterior și împotriva umidității, la nivel interior. Acest lucru înseamnă că prin aplicarea tencuielii decorative pereții sunt protejați de umiditatea din aer, suprafețele fiind astfel păstrate uscate. Dacă sub tencuiala decorativă este dispus și un strat de izolare, realizat din materiale de calitate, atunci cu siguranță casa ta va fi mai bine protejată. 

Tencuiala decorativă are rol estetic

Indiferent de tipul vopselei pentru care ai opta la nivel de acoperire a pereților, nici una nu va fi, din punct de vedere estetic, la fel ca tencuiala decorativă. Tencuiala decorativă oferă un strat de finisare unic, realizat cel mai adesea prin drișcuire. Tencuielile decorative pot schimba total aspectul unei locuințe, mai ales dacă optezi și pentru decorarea locuinței într-un mod deosebit. 

Ce trebuie să reții însă este că tencuiala decorativă se dispune în straturi de acoperire pe toată suprafața, fără a lăsa zone neacoperite, deoarece dacă lucrezi pe suprafețe mai mici, vor exista diferențe de culoare generate de uscarea materialului. Pentru a evita acest lucru îți poți programa lucrarea, astfel încât să acoperi toată suprafața, măcar într-un strat, fără a lăsa zone descoperite. 

Tencuielile decorative sunt o explozie de culoare

Chiar dacă și vopseaua de interior îți poate oferi culorile dorite, fiind în cea mai mare parte vorba despre pigmenții care influențează nuanțele, în cazul tencuielii decorative efectul de culoare se amplifică o dată cu granulația materialului și tipul tencuielii decorative. 

Tencuielile decorative sunt mai potrivite unei amenajări moderne

Dacă te gândești să amenajezi cât mai modern la interior, atunci tencuiala decorativă este o soluție eficientă pentru a da viață și culoare casei. Tencuiala decorativă modernă îți oferă posibilitatea de a conferi casei tale un aspect modern și delicat, diferit față de orice alt tip de vopsea pe care ai încercat-o până acum. Tencuiala decorativă rezistă mai mult timp și oferă suprafețe mult mai plăcute, indiferent de camerele pe care decizi să le amenajezi. 

Tencuielile decorative de interior îți oferă multiple opțiuni

Tencuielile decorative nu sunt toate la fel, ci ele sunt create pentru a oferi exact acele caracteristici de care are nevoie o locuință. Se disting astfel următoarele tipuri de tencuieli, în funcție de tipul aditivilor prezenți în amestec:

  • tencuieli decorative minerale pe bază de ciment și var, plus aditivi minerali
  • tencuieli decorative silicatice- formate din rășini și silicați, oferă protecție sporită la umiditate
  • tencuieli siliconice- care conțin în structura lor siliconi ce fac din acest material un strat perfect de acoperire cu rezistență la umiditate, murdărie, raze UV și șocuri mecanice
  • tencuieli acrilice- pe bază de rășini acrilice care conferă rezistență în timp stratului de acoperire
  • tencuieli mozaicate- realizate din adaosuri de granule pigmentate, pe bază naturală.

Dacă vrei să faci cele mai bune alegeri pentru casa ta și dacă vrei confort vizual, dar și funcțional deopotrivă, atunci tot ceea ce ai de făcut este să alegi un tip de tencuială decorativă potrivit, culoarea preferată și echipa potrivită pentru aplicare, pentru a te putea bucura pe viitor de casa ta cu adevărat perfectă. 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest