De unde pornește nefericirea în cuplu? Infidelitatea nu e pe primul loc. Ce spune psihoterapeutul

 

Rezultatul unui studiu efectuat de psihoterapeutul Oana Nicolau ,după zece ani de experiență în terapia de cuplu, arată că 8 din 10 cupluri din România vin la psihoterapeut deoarece unul dintre parteneri nu-și mai manifestă afecțiunea față de partener.

Printre principalele probleme cu care s-au confruntat cele aproape 1000 de cupluri care au venit la terapie se mai numără lipsa susținerii și încurajării partenerului, delăsarea pe plan personal, lipsa timpului sau apariția copilului.

„În ciuda percepțiilor generale, nu infidelitatea este principala problemă cu care cuplurile din România se confruntă, ci lipsa de afecțiune, lipsa de manifestare a sentimentelor. Majoritatea partenerilor ridică problema singurătății într-un cuplu și nesiguranța în relație și în iubirea celuilalt. O altă problemă este timpul alocat relației, acel timp pe care cei doi parteneri îl petrec făcând activități împreună și este o resursă foarte importantă în evoluția relației lor”, precizează psihoterapeutul Oana Nicolau.

Pentru rezolvarea problemelor, un cuplu stă în terapie între 4-6 luni, iar mulți dintre ei aleg să rămână apoi în terapia de dezvoltare personală.

“Spre deosebire de acum zece ani, percepția cuplurilor asupra terapiei s-a schimbat foarte mult. Astăzi, cuplurile conștientizează necesitatea unui psihoterapeut care să-i ajute să depășească anumite obstacole sau anumite perioade stresante. Important este să înveți să repari ce s-a stricat pentru a regăsi armonia cuplului”, adaugă psihoterapeutul .


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest