Persoanele care cosnumă gălbenuş de ou se expun unui risc ridicat. Cercetătorii spun că gălbenuşul oului provoacă întărirea arterelor, crescând riscul unei maladii cardiovasculare.
Astfel, oamenii de știință cred că aceste depozite conțin colesterol, material lipidic și lipofage, care dezbină structură celulară a arterei și o întăresc, conform sanatate.bzi.ro. Similar fumătorilor, efectele acestei boli care este favorizată de consumul de gălbenuș de ou sunt crunte la nivelul sistemului circulator, având în vedere că arteroscleroza este cauza principală a mortalității în țările vestice.
Pentru a ajunge la aceste concluzii absolut șocante, au fost urmăriți 1231 de bărbați și femei cu media de vârstă de 61 de ani. Oamenii de știință au demonstrat astfel că riscul de arteroscleroză crește semnificativ în cazul persoanelor care fumează sau consumă regulat ouă.
articolul continua dupa recomandari
L.F.
Foto: Hepta
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc