Detalii de ultimă oră despre starea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! A fost scoasă de la Terapie Intensivă!

 

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară este o norocoasă! La o lună de la accidentul care avea să îi curme viața, artista a fost scoasă de la Secția de Terapie Intensivă și mutată într-un salon. Chiar dacă starea de sănătate s-a îmbunătățit, medicii spun că va trece o perioadă destul de lungă până va putea spune ce s-a întâmplat, cu adevărat, în seara de 9 mai.

Maria Macsim Nicoară respiră singură, dar chiar și așa, potrivit cadrelor medicale, recuperarea neuromotorie va fi extrem de dificilă. Din cauza numeroaselor traumatismelor grave pe care le-a suferit, mezzosoprana va fi nevoită să ia totul de la zero, să învețe să meargă și să vorbească, din nou.

În ciuda progresului pe care l-a avut, medicii sunt încă destul de rezervați în ceea ce privește revenirea la o viață normală a artistei. Familia mezzosopranei face tot posibilul să îi ofere mezzosopranei celor mai bune tratamente, astfel că a cerut transferul ei la o altă clinică de recuperare decât cea unde ar fi trimis-o medicii din Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

„Pacienta a fost transferată din clinica de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), într-un salon. În acest moment, riscul vital nu mai există, însă pacienta se află într-o stare neuro-vegetativă. Respiră singură, însă partea dreaptă este paralizată. Va rămâne la Spitalul de Neurochirurgie pentru o perioadă. Mai apoi, ea va fi transferată la un spital de recuperare. De regulă, pacienții noștri sunt trimiși la Spitalul de Recuperare Iași. Dar respectăm dorința familiei, în cazul în care se solicită transferul la o altă clinică de recuperare. Totuși, va fi vorba despre o recuperare dificilă. Pacienta trebuie să ia totul de la zero! Trebuie să învețe să meargă, să vorbească… După șase luni putem discuta despre o intervenție chirurgicală de cranioplastie. Până atunci, ea trebuie să se recupereze!”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, pentru BZI.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest