Detalii neştiute despre înmormântarea Mariei Tănase! Ce mesaj i-a lăsat soţului ei prin testament

 
+2 click pentru
galerie

A trăit într-o viaţă cât alţii în zece! A iubit, a pătimit, a cântat, s-a distrat. Dar, moartea nu a ocolit-o. Vicioasă din fire, la vârsta de 50 de ani, Maria Tănase îşi încheie socotelile pe această lume, dar lasă în urma ei o personalitate unică.

Scena vibra odată cu ea, şi tot pe scenă i s-a făcut şi rău. La 22 iunie 1963 din cuza cancerului la plămâni. Înainte să moară, artista dictase unui notar ultimele dorinţe. Maria a dorit să fie înmormântată cu hainele alese de ea, şi cortegiul funerar să nu fie motiv de „mascaradă şi panaramă".

"Dacă se va putea şi nu va fi greu aş vrea ca pe un drum secetos şi dornic de apă să se facă o fântână şi în loc de acele parastase, pe care le interzic, din când în când să fie ajutat câte un student şi o studentă cu plata cantinei sau a posibilităţilor de masă şi să nu fie nimeni trist," scria în testamentul ei.

Mai mult, artista a lăsat câteva rânduri speciale dedicate soţului ei, Clery Sachelarie cu care se măritase în anul 1950.

„Culege-mi visele pe care le-am croit lângă tine şi împarte-le oamenilor", nota Maria Tănase, în testamentul său.

Istoricul Dan Falcan povesteşte că la înmormântarea artistei au venit aproape un milion de oameni, iar în România a fost declarată zi de doliu naţional. În memoria Mariei Tănase, în fiecare an se organizează festivalul care-i poartă numele, unde, tinerele talente îi duc mai departe cântecele.  Numele Maria este un nume predestinat celebrităţii. Maria Tănase, Maria Lătăreţu şi Maria Ciobanu sunt trei nume cu greutate în muzica populară. 

Aflaţi mai multe detalii din materialul video de mai sus!

Foto: arhivă

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest