Diete ideale pentru câinii Chihuahua

 

Câinii Chihuahua sunt animale de companie mici, care pot fi foarte încăpățânate. Datorită sistemelor lor digestive delicate, mulți Chihuahua sunt mofturoși la mâncare. În cele ce urmează vă vom dezvălui cum să-i oferiți celui mic o dietă echilibrată.

Câinii Chihuahua sunt unici. Dimensiunea lor mică îi face animale de companie ideale pentru case și familii de toate dimensiunile. Dincolo de aspectul lor, acești câini sunt cunoscuți pentru personalitățile lor înflăcărate.

În general, această rasă este plină de energie și personalitate. În plus, câinii  Chihuahua au curajul unui câine de cinci ori mai mare decât dimensiunea lor.
În timp ce un câine Chihuahua nu are nevoie de o cantitate mare de hrană, cu siguranță necesită o hrană de înaltă calitate care să răspundă tuturor nevoilor sale. Pentru a realiza acest lucru, înțelegerea a ceea ce micuțul vostru are nevoie din punct de vedere nutrițional este primul pas. În cele urmează vă vom oferi detalii despre gusturile și nevoile sale.

Câini pretențioși
Creșterea unui Chihuahua poate crea  unele probleme neobișnuite. Dezavantajele de care au parte stăpânii acestor câini nu sunt în mod normal experimentate cu alte rase:

Câinii Chihuahua sunt pretențioși. Spre deosebire de alți câini care vor devora orice ați lăsa în fața lor, acești câini sunt ceva mai selectivi.

Nu este neobișnuit ca un Chihuahua să renunțe la o masă doar pentru că nu îi place gustul. În plus, dieta câinilor Chihuahua poate afecta alte procese biologice din corpul lor.

Cum faceți față lipsei de apetit a câinilor Chihuahua?
Există o serie de motive pentru care un Chihuahua poate să nu se bucure de mâncare. Cel mai simplu poate fi faptul că nu îi place gustul.

Contrar credinței populare, câinii au preferințe personale. Unii adoră toate aromele, în timp ce alții preferă o formulă specifică și nu își schimbă preferința toată lor viață.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, există o problemă mai mare care trebuie  conștientizată. Câinii Chihuahua au un sistem digestiv mai sensibil.

Deoarece sunt atât de mici, tot ceea ce mănâncă are un efect major asupra organismului lor. Din acest motiv, dacă nu vor să mănânce un aliment, trebuie să îl schimbați, până când veți găsi mâncarea care le place.

Cum este metabolismul lor?
Câinii mici ard mai multe calorii, deoarece au un metabolism mai rapid decât câinii de rasă mare. Cu toate acestea, câinii Chihuahua au un sistem digestiv care corespunde dimensiunilor lor, așa că nu pot mânca mult deodată.

Acesta este motivul pentru care este important să vă hrăniți câinele cu o dietă bogată în proteine ​​și carbohidrați. De asemenea, este important să îi dați porții mici, de mai multe ori pe zi.

Care este dieta ideală pentru un Chihuahua ?
Când planificați mesele unui Chihuahua, începeți cu elementele esențiale. Aceste alimente sunt necesare pentru a crea o dietă echilibrată.

Proteină
Proteina este cel mai important aliment pe care îl va consuma câinele vostru. Cel puțin, dieta unui Chihuahua trebuie să fie constituită din 40% proteine.

Acestea provin de la pui, miel, vită sau pește. Pentru mesele gătite acasă, alegeți carne slabă, cu conținut scăzut de grăsimi. În cazul crochetelor din comerț, carnea ar trebui să fie primul produs de pe lista cu ingrediente.

Fructe și legume
Fructele și legumele sunt esențiale. Acestea oferă câinelui vitaminele, mineralele și nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a se dezvolta sănătos.

Pentru a-i ajuta stomacul sensibil, legumele bogate în fibre precum mazărea și legumele cu frunze verzi sunt ideale. Fructele sănătoase precum zmeura și merele sunt grozave, deoarece conțin antioxidanți benefici.

În ceea ce privește recompensele, morcovii sunt ideali pentru prietenii voștri necuvântători. 

Pe lângă proteine, dieta câinelui ar trebui să fie compusă din 40% fructe și legume.

Carbohidrați complecși
Carbohidrații complecși includ ingrediente precum cartofii dulci, mazărea, fasolea și o serie de verdețuri. Aceste alimente le asigură energia necesară pe tot parcursul zilei. Spre deosebire de carbohidrații simpli, cei complecși sunt absorbiți lent.

Grăsimi
Grăsimea este necesară pentru o dietă echilibrată. Sunt recomandate în special acizii grași omega-3 și omega-6. Având în vedere porțiile mici, câinele vostru va arde grăsimea pe care o mănâncă, atâta timp cât nu exagerați. Din acest motiv, nu sunt recomandate crochetele cu conținut scăzut de grăsimi, cu excepția cazului în care animalul este supraponderal.

Antioxidanți
Hrana care conține antioxidanți este benefică pentru câinii mici precum Chihuahua. Antioxidanții din dieta zilnică îl vor proteja pe micuțul vostru contra acțiunii radicalilor liberi, menținându-l sănătos toată viața.

Pe scurt, pentru a vă menține câinele sănătos și fericit, hrăniți-l cu hrană de cea mai bună calitate. Mai bine zis cu hrană naturală super-premium de la Lenda.

Această formulă echilibrată este produsă cu materie primă de la fermele din Galicia, Spania. Ingredientele 100% naturale din compoziția acestui tip de hrană asigură câinelui toți nutrienții de care are nevoie pentru o dezvoltare sănătoasă. În plus, hrana naturală pentru câini de la Lenda nu conține conservanți, aditivi artificiali sau organisme modificate genetic, ci aditivi naturali, probiotice, antioxidanți, printre multe alte ingrediente benefice sănătății câinelui. Așadar, alegeți Lenda, câinele vostru va aprecia asta, iar voi veți fi mulțumiți văzându-l plin de viață. 
 
Articol sustinut de Oblyo Digital Agency


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest