Dirijorul Camil Marinescu a murit din cauza coronavirusului! Avea doar 55 de ani!

 

Dirijorul Camil Marinescu a murit din cauza complicațiilor provocate de infectarea cu coronavirus! Cel care era unul dintre cei mai apreciați șefi de orchestră români a decedat la vârsta de 55 de ani, astăzi, 27 iulie, la Spitalul Victor Babeș din București.

Camil Marinescu a pierdut lupta cu moartea, în cursul zilei de 27 iulie, din cauza unor complicații cauzate de infectarea cu COVID-19. Celebrul dirijor a decedat luni dimineață, la ora șase. Anunțul tragediei a fost făcut chiar de fratele șefului de orchestră, Ciprian Marinescu.

Cel mai apreciat dirijor al României

Camil Marinescu a fost un nume cu greutate în industria muzicii orchestrale din România. A fost atât unul dintre cei mai apreciați dirijori din țară, cât și peste hotare. A predat fagotul la Universitatea Națională de Muzică din București, iar un deceniu a fost dirijor rezident la Opera Natională din Capitală.

Din 2003, Camil Marinescu a fost dirijor permanent invitat al Berlnier Sinfonie Orchester din Germana. Iar cu un an înainte, în 2002, a fost rezident în Japonia, activitatea sa internațională fiind extrem de amplă și cunoscută datorită turneelor din Franța, Austria, Mexic, Elveția, Anglia, Italia, China, Canada, Rusia, Australia, Israel și SUA.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest