Dormi prea mult? Uite la ce riscuri te expui! Cum influenţează somnul starea de sănătate?

 
+3 click pentru
galerie

Somnul prelungit ne poate îmbolnăvi! Cel puţin asta susţin specialiştii, care au descoperit o serie de riscuri deloc de neglijat la care oamenii se supun în cazul în care dorm mai mult de opt ore pe noapte.

Fiecare adult ar trebui să doarmă între 7 şi 9 ore pe noapte. Cel puţin asta indică specialiştii, care atrag atenţia că un somn mai lung ar putea să ne afecteze în mod serios sănătatea. Mai mult decât atât, medicii ne avertizează că somnul în exces creşte riscul de depresie, lucru demonstrat şi de un studiu pe care oamenii de ştiinţă l-au realizat în 2014 pe gemeni adulţi.

Voluntarii care dormeau între 7 şi 9 ore pe noapte au prezentat un sfert dintre simptomele de depresie, în timp ce persoanele care dormeau mai mult de nouă ore au prezentat aproape jumătate dintre aceste simptome.

Şi asta nu este tot! Se pare că femeile în vârstă care dorm mai mult au suferit modificări ale creierului comparabile cu îmbătrânirea cu doi ani mai mult decât vârsta reală.

Iar dacă-ţi doreşti să devii mamă, ar trebui să ştii că, dacă dormi mai mult de 7-8 ore pe noapte, rişti să rămâi foarte greu însărcinată. Oamenii de ştiinţă din Coreea de Sud au descoperit în 2013 că femeile care au parte de un somn prelungit pot deveni mame mai greu decât cele care respectă orele corecte de somn.

Dar pericolele nu se opresc aici! Într-un studiu realizat în Canada, cercetătorii au descoperit că oamenii care dorm prea mult se expun unui risc de două ori mai mare să se îmbolnăvească de diabet de tip II decât cei care au un somn de şapte-opt ore pe noapte. Şi inima îţi poate fi afectată! Oamenii de ştiinţă de la Colegiul American de Cardiologie au descoperit că opt sau mai multe ore de somn pe noapte duc la o creştere a riscului de probleme cardiace.

Aflaţi mai multe detalii din materialele video de mai sus!

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest