Draga Olteanu Matei, în continuare, în stare gravă! Are nevoie de sedare permanentă: „Prognosticul este rezervat”

 

Starea de sănătate a actriței Draga Olteanu Matei este în continuare gravă! Doamna teatrului românesc este internată la Terapie Intensivă, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, iar medicii care se ocupă de ea sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

Cadrele medicale care au grijă de Draga Olteanu Matei au măruturist că pacienta este extrem de fragilă și are nevoie de sedare permanentă. Medicii susțin că prognosticul este rezervat, din cauza gravității bolii și a vârstei înaintate.

Diana Cimpoeșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului “Sfântul Spiridon” din Iași a declarat că actrița Draga Olteanu Matei recunoaște persoanele între sedări, însă nu poate vorbi și nu se poate mișca.

„Are nevoie în continuare de sedare, iar momentele în care este nesedată sunt puține. Are doi medici curanți la acest moment, unul gastroenterolog și unul ATI-st. Între sedări, doamna Draga Olteanu Matei recunoaște persoanele, dar nu poate vorbi. Rămâne sedată și intubată pentru suportul celorlalte funcții. Prognosticul este rezervat, ținând cont de gravitatea bolii și de vârstă”, a mai precizat doctorul Diana Cimpoeșu pentru Libertatea.ro.

 Draga Olteanu Matei a fost internată de urgență, la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare, afecțiune cauzată de schimbarea unui tratament medicamentos. Ulterior, marea actriță a teatrului de comedie a fost transferată la Iași, scăpând prin urechile acului de incendiul devastator de pe secția ATI din Piatra Neamț, unde șapte persoane au fost rănite grav, iar zece persoane au murit.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest